Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βάρβαρη αντιμετώπιση του κράτους του Ισραήλ εναντίον των 4.500 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους γυναίκες, έφηβοι, παιδιά ακόμα και νήπια, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές από μήνες έως και πολλά χρόνια, τις περισσότερες φορές με σαθρές ή κατασκευασμένες κατηγορίες.

 

Η απόδραση των 6 Παλαιστίνιων αγωνιστών από τις υψίστης ασφαλείας ισραηλινές φυλακές Γκιλμπόα, παρά το γεγονός της επανασύλληψής τους, φαίνεται ότι αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα στο γόητρο των δυνάμεων ασφάλειας του Ισραήλ που κάνει άοκνες προσπάθειες για να αποδείξει ότι είναι άτρωτο. Έτσι μόνο εξηγείται η συλλογική τιμωρία που έχουν επιβάλει σε όλους τους κρατούμενους των συγκεκριμένων φυλακών αλλά και η εξαιρετικά σκληρή αντιμετώπιση των 6 αγωνιστών οι οποίοι βασανίζονται με ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμούς, στέρηση ύπνου και τροφής για να αποκαλύψουν ποιος τους παρείχε βοήθεια για την απόδρασή τους.

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών καταδικάζει την Κούβα για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Συντάσσονται έτσι για μια ακόμα φορά με τα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ για επέμβαση στη Κούβα με πρόσχημα την «αποκατάσταση της δημοκρατίας».

 

Και αυτή η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ να ανατρέψουν την Κουβανική Επανάσταση θα πέσει στο κενό. Ο κουβανικός λαός γνωρίζει καλά εδώ και 62 χρόνια τις προβοκάτσιες αυτών που επεμβαίνουν και αποσταθεροποιούν όποια καθεστώτα δεν τους βολεύουν. Ξέρει πώς να αντιμετωπίζει οργανωμένα τις προσπάθειες ανατροπής των επιτευγμάτων του, της σοσιαλιστικής κοινωνίας του.

Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 17.9.2021

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ

ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.

 

Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη, 15 Σεπτέμβρη 2021, στις 6.30 μ.μ  στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ.) – Μουσείο Μακρονήσου, στην οδό Αγίων Ασωμάτων 31, στο Θησείο, για να πραγματοποιήσουμε την εκλογοαπολογιστική μας Γενική Συνέλευση, ομόφωνα αποδεχθήκαμε το Ψήφισμα-Κάλεσμα για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων εκείνων που διαμαρτύρονται για την παρουσία στη χώρα μας της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην τριήμερη συνεδρίαση της οποίας, για ακόμα μια φορά, θα αποφασιστεί η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενάντια σε γειτονικούς αλλά και πιο μακρινούς λαούς, στο όνομα της αντιπαλότητάς τους με άλλες χώρες και περιοχές και στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, 15.09.2021, ώρα 6.30 μ.μ.

Αθήνα, 03.09.2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15.09.2021, ώρα 6.30 μ.μ.

 

Στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ «Μουσείο Μακρονήσου»)

Αγίων Ασωμάτων 31-Θησείο

 

Με απόφαση του Προεδρείου και σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του καταστατικού, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα πραγματοποιήσει την εκλογοαπολογιστική συνέλευσή της την Τετάρτη, 15.09.2021, ώρα 6.30 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ «Μουσείο Μακρονήσου»), Αγίων Ασωμάτων 31-Θησείο.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ νέας δολοφονίας Παλαιστίνιου από Ισραηλινά πυρά

Για πάνω από 50 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται ενάντια στην καταπίεση και τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ, για το δικαίωμα να έχει μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η κατάκτηση αυτού του δικαιώματος, που για άλλους λαούς είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο, είναι για το λαό της Παλαιστίνης αιτία πολύχρονων αιματηρών αγώνων.

 

Η πρόσφατη στυγνή και αδικαιολόγητη δολοφονία του 41χρονου παλαιστίνιου Σάντι Ομάρ από ισραηλινά πυρά είναι το τελευταίο δείγμα της βαρβαρότητας του Ισραήλ. «Τραγικά λάθη» του ήταν το γεγονός ότι, μετά τη δουλειά του, πέρασε από την εκδήλωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων συμπατριωτών του ενάντια σε εβραϊκό εποικισμό, στο χωριό Μπέιτα νότια της Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κρατώντας τα εργαλεία της δουλειάς του, τα οποία οι ισραηλινοί στρατιώτες του φυλακίου πέρασαν για όπλα (!!!), γαζώνοντάς τον κυριολεκτικά με βροχή από σφαίρες.

Διαβάστε περισσότερα...