Γλώσσα:
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα
 
Διεθνής Αλληλεγγύη, τεύχος Νο 89, Δεκέμβρης '23
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, σωματεία και μαζικοί φορείς της Αθήνας στο Πάρκο Ελευθερίας, το Σάββατο 27 Γενάρη και ώρα 12 το μεσημέρι.

 

Την ώρα που τα εγκλήματα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενάντια στον παλαιστινιακό λαό παίρνουν διαστάσεις γενοκτονίας, ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μοιάζει να κοντοζυγώνει επικίνδυνα. ΗΠΑ και Βρετανία βομβαρδίζουν την Υεμένη με αεροσκάφη που απογειώνονται από την Κύπρο. Τρία αμερικανικά πλοία, προορισμένα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, καταπλέουν στην Ελλάδα ξεσηκώνοντας έντονες λαϊκές αντιδράσεις από τη μια άκρη της ελληνικής επικράτειας ως την άλλη. Έξι ελληνικά πολεμικά πλοία προετοιμάζονται να αποπλεύσουν για την Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχουν σαν συνοδεία σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Την ίδια ώρα, η Νότια Αφρική καταθέτει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ατράνταχτα στοιχεία για τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Χριστουγεννιάτικο παζάρι την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη και ώρα 18:30

 

Τ ο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παζάρι της ΕΕΔΔΑ θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία με ένα ποτήρι κρασί να περάσουμε ένα ευχάριστο βράδυ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης  (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταγγέλλει την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι απελάσεις και οι λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών οδηγεί σε μετακινήσεις από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές και σε αύξηση της αιματηρής λίστας νεκρών και αγνοουμένων. Το ναυάγιο της Πύλου τον Ιούνιο του 2023 είναι ένα από τα πιο πολύνεκρα εγκλήματα στις θάλασσες της Μεσογείου με αριθμό θυμάτων που ενδέχεται να ξεπερνά τους 700, και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος για τις αιτίες του. Στο αμπάρι του αλιευτικού που ακολουθούσε την πιο επικίνδυνη διαδρομή διεθνώς, αυτήν της βόρειας Αφρικής, στοιβάζονταν οι γυναίκες και τα παιδιά που τα «κατάπιε» η θάλασσα. Μέχρι τις 2 Οκτώβρη 2.517 άνθρωποι αναφέρονται ως νεκροί ή αγνοούμενοι στην Κεντρική Μεσόγειο.Η ακολουθούμενη πολιτική διαμορφώνει το έδαφος για τη δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, αλλά και για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού στη σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με εγκλήματα όπως των δεκάδων απανθρακωμένων ξεριζωμένων στο δάσος της Δαδιάς τον Αύγουστο του 2023 και των δεκάδων προσφύγων από τη Συρία και το Αφγανιστάν που εντοπίστηκαν σε παραποτάμια περιοχή του Έβρου τον Οκτώβρη του 2022, κάποιοι με σημάδια βασανισμού εκτοπισμένοι από την Τουρκία. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που δολοφονούνται, υποφέρουν και εκτοπίζονται  καθώς το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συνεχίζει για 72η ημέρα τη βάρβαρη επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού. Απαιτούμε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και κάθε μορφή εμπλοκής σε αυτούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με το Λαό της Παλαιστίνης, στα γραφεία μας, για να πραγματοποιήσουμε την ετήσια Γενική μας Συνέλευση, δηλώνουμε την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ο οποίος δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά με ιδιαίτερη βαρβαρότητα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μετά και τα τραγικά γεγονότα της 7 Οκτώβρη.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του Ισραήλ που έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας. Με το πρόσχημα του χτυπήματος της «τρομοκρατίας», βομβαρδίζει νοσοκομεία, τζαμιά, εκκλησίες, και έχει δολοφονήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες αμάχους, παιδιά και βρέφη, γυναίκες και ηλικιωμένους.  Χιλιάδες είναι και οι άμαχοι εκτοπισμένοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας στο νότιο. Παράλληλα, τόσο ο στρατός όσο και οι πάνοπλοι έποικοι προχωρούν σε καθημερινές επιθέσεις, δολοφονίες, διωγμούς και φυλακίσεις αμάχων στη Δυτική Όχθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ