Γλώσσα:
PHP  
Home arrow Ποιοι είμαστε
Ποιοι είμαστε

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) είναι μια ελληνική μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, κοινωφελής οργάνωση που ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1981 με στόχο την αλληλεγγύη με τα κινήματα των λαών της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής και όλων των άλλων λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την εθνική τους ανεξαρτησία και κυριαρχία, για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κεφάλαιο πρώτο
Ίδρυση – Επωνυμία – Έδρα
Άρθρο 1
Ιδρύεται μη κυβερνητικό, μη επιχορηγούμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση, μη κερδοσκοπικό – κοινωφελές Σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί σωματείων και Ενώσεων.
Αθήνα,  Σεπτέμβρης 1981

Τριανταέξι χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η ανθρωπότητα βρίσκεται ακόμα μακριά από την εμπέδωση των βασικών εκείνων ανθρωπιστικών ιδανικών για τα οποία δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θυσιάστηκαν στην πιο αιματηρή εκατακόμβη της Ιστορίας.
Γεγονότα και εξελίξεις 1981 - 1982

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Ε.Ε.Δ.Δ.Α. ξεκίνησε από την συνειδητοποιήση μιας στυγνής και απάνθρωπης πραγματικότητας, που έχουν διαμορφώσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα σε βάρος πάμπολλων λαών της γης, στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, τη Νότια και
και Κεντρική Αμερική και τους λαούς που αγωνίζονται για Εθν. Ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο και ειρήνη.