Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Στα μέσα του Σεπτέμβρη θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Διεθνούς Αλληλεγγύης της Βενεζουέλας (COSI), Gabriel Aguirre. Το Προεδρείο της ΕΕΔΔΑ, σε διευρυμένη συνεδρίασή του, θα συναντηθεί μαζί του την Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, στις 18.30, στα γραφεία της, Μενάνδρου 54, 7ος όροφος.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αναγνωρίσει τον Χουάν Γουαϊδό, τη μαριονέτα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντιδραστικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, σαν μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

 

Η ενέργεια αυτή καλύπτεται πίσω από την κοινή θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ψηφίστηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να οδηγηθεί η Βενεζουέλα σε «ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές», προκειμένου να επιτευχθεί έτσι με «δημοκρατικό τρόπο» η ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. Φυσικά,  η κυβέρνηση της ΝΔ δέχτηκε αμέσως τις ευχαριστίες του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ Γουαϊδό, αλλά και τα εύσημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ δια στόματος του αντιπροέδρου Μάικλ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Πρόκειται για το αποκορύφωμα μέχρι αυτή τη στιγμή των προσπαθειών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντιδραστικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής να επιβάλουν με τον τρόπο αυτό τη μαριονέτα τους Χουάν Γουαϊγό  σαν πρόεδρο της χώρας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΗΠΑ – ΕΕ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

 

Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 6.30 μμ στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

(Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος)

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζουν και καταγγέλλουν τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμαχικών τους κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) στις εσωτερικές εξελίξεις της Βενεζουέλας, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στο βενεζουελάνικο λαό.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο βενεζουελάνικο λαό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 6.30 μμ στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Θα μιλήσει ο επιτετραμμένος της Βενεζουέλας Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ωμή επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

 

Στην προσπάθειά τους να επιφέρουν το ταχύτερο δυνατό την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, οι ΗΠΑ, με τη βοήθεια αντιδραστικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και της Ομάδας της Λίμα, στήριξαν τον Χουάν Γουαϊδό, πρόεδρο της Βουλής που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και η λειτουργία της έχει ακυρωθεί από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ο οποίος, επικεφαλής της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, αυτοανακηρύχτηκε «μεταβατικός πρόεδρος» λόγω του «κενού εξουσίας» που υποτίθεται ότι υπάρχει.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 73

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ