Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις με την ευκαιρία της δίκης του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, απέδειξαν ότι όταν το μαζικό λαϊκό κίνημα είναι αποφασισμένο να απομονώσει τέτοιου είδους φασιστικά μορφώματα, το καταφέρνει με επιτυχία.

 

Η μεγάλη συμβολή του Κώστα Πελετίδη στους δημότες της Πάτρας είναι ότι κατάφερε με την αταλάντευτη στάση του απέναντι σε όλα τα προβλήματα της πόλης τους να τους ενώσει και να τους πείσει ότι είναι οι ίδιοι που μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τη λύση τους. Κατάφερε να αποδείξει σε όλους μας, και όχι μόνο στο λαό της Πάτρας, ότι η αντιμετώπιση του φασισμού χρειάζεται μια πολύ απλή μα και πολύ αποτελεσματική πρακτική: ο λαός να σταθεί απέναντί του σταθερά και αποφασιστικά βάζοντάς τον εκεί που του αξίζει, στο περιθώριο. 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) διοργανώνει την Πέμπτη, 23 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Ηπείρου 5, 5ος όροφος, εκδήλωση με θέμα: «Ο ιμπεριαλισμός στο σύγχρονο κόσμο και η δράση του ΝΑΤΟ». 

Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

 

Ενημέρωση/συζήτηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό την Πέμπτη 19 Γενάρη στις 6:00μμ στα γραφεία μας με θέμα «Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και οι επιπτώσεις στους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους».

Θα μιλήσει η Λίνα Κροκίδη, μέλος της γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Παρέμβαση θα κάνει και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

Η ΕΕΔΔΑ εξακολουθεί να συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη υγιεινής που, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, θα παραδοθούν στους πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά 

 Η Ελληνική Eπιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται διαρκώς ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη λίγες μέρες πριν με τους εγκλωβισμένους στον καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο.

Οι άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, η έλλειψη στοιχειωδών κανόνων για την ασφαλή διαμονή τους, η παραμονή 6.500 περίπου μεταναστών σε καταυλισμούς χωρητικότητας μέχρι 3.500 ανθρώπων, οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς καθημερινά στην απόγνωση και δυστυχώς και στο θάνατο. Καθημερινά κινδυνεύουν οι ζωές χιλιάδων ανήλικων μεταναστών, παιδιών και μωρών που η τύχη τους δυστυχώς καθορίζεται από τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών, τα παζάρια ΕΕ-Τουρκίας με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) διεκδικεί το δικαίωμα των προσφύγων στην επιλογή του τόπου εγκατάστασής τους, στην οικογενειακή συνένωση, στην εργασία και τη στέγη, στην εκπαίδευση των παιδιών. Αναγνωρίζουμε στους μετανάστες και πρόσφυγες το δικαίωμα να ζουν όπως θέλουν, να κάνουν όσα παιδιά επιθυμούν, να έχουν χώρο προσευχής, να κυκλοφορούν εάν το θέλουν οι γυναίκες με το μαντίλι στο κεφάλι και χαιρετίζουμε τα προσφυγόπουλα που πήγαν στα σχολεία. Τα παιδιά είναι αυτά που θα μάθουν πιο εύκολα την ελληνική γλώσσα και θα αποτελέσουν κρίκο κοινωνικής δικτύωσης και των ενηλίκων με την ντόπια κοινωνία.  Χαιρετίζουμε τους γονείς, τους μαθητές, τους δασκάλους και τους φορείς τους, που υποδέχτηκαν στα σχολεία τα προσφυγόπουλα και αποδοκιμάζουν και απομονώνουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές. Οι φωνές αυτές για να  αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα από τα εγκλήματά του και να αποπροσανατολίσουν αξιώνουν να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα από το σύστημα εκπαίδευσης. 

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 58



Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ