Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς

Ένα πολύ αγαπητό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και αγαπημένος φίλος για τους περισσότερους από μας έφυγε την Τρίτη από κοντά μας, ο Διονύσης Γεωργόπουλος.

 

Από το 1990 δραστήριο μέλος της ΕΕΔΔΑ, σαν απλό μέλος ή μέσα από το Προεδρείο και τη Γραμματεία, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις, χωρίς να λείψει από καμιά δουλειά τα δύσκολα για το κίνημα χρόνια της δεκαετίας του ’90. Ξεκάθαρος και πάντα σωστά προσανατολισμένος στα ζητήματα διεθνιστικής αλληλεγγύης, στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό μας όσο ζούσε στην Αθήνα, αλλά και μετά από την Κεφαλονιά, όπου με κάθε ευκαιρία διοργάνωνε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, κυρίως για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Συνόδεψε πολλές ομάδες εθελοντικής δουλειάς σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην Κούβα, τη Βενεζουέλα και αλλού.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομίγ του Θησείου και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης, με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την πυρηνική επίθεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ ενάντια στον ιαπωνικό λαό των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι και καλεί μέλη και φίλους σε μαχητική συμμετοχή για να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στα θύματα αυτού του ολέθρου.

 

Η φετινή επέτειος τιμάται σε μια περίοδο που η εγκληματική πολιτική του ιμπεριαλισμού εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ ξεγυμνωμένη από κάθε περίβλημα ωραιοποίησής της, από κάθε προσχηματική δικαιολογία για τη δράση του, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες σε κανέναν.

 

Έκθεση του ΟΗΕ, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναδείχνει την απόφαση των ιμπεριαλιστών για την ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου και την κατοχύρωση της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% του εδάφους της.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) αποχαιρετά με θλίψη τη Βέρα Νικολαΐδου, την αλύγιστη μαχήτρια του αντιπολεμικού-  αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, την ακούραστη Δήμαρχο της Νίκαιας, τη μαχητική Αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, την πιστή φίλη της ΕΕΔΔΑ.

 

Τη «Βέρα μας», όπως εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΔΑ, αποκαλούσαμε, τη θυμόμαστε πάντα να μας συμπαραστέκεται σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις μας, στα ταξίδια αλληλεγγύης που διοργανώναμε από κοινού με την ΕΕΔΥΕ, χωρίς ποτέ να μας αρνείται τη βοήθειά της όποτε κι αν τη χρειαστήκαμε. Τη θυμόμαστε «φωτεινή» και γελαστή, αλλά συνάμα αποφασιστική και με ατσάλινη θέληση όπου και όποτε έπρεπε να υπερασπιστεί τις  ιδέες της. Αυτές τις ιδέες που υπηρέτησε με πάθος μέχρι το τέλος, αγέρωχη και αλύγιστη.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του Νίκου Φωτιάδη. Ο Νίκος Φωτιάδης συμμετείχε ενεργά σε όλες της επιτροπές αλληλεγγύης με τους λαούς, όπως στην Επιτροπή Διερεύνησης των Εγκλημάτων στη Χιλή του Πινοτσέτ, στην Επιτροπή Αλληλεγγύης με το Σαλβαδόρ, με τους τούρκους πολιτικούς κρατούμενους, μέσα από τις οποίες ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1981 η ΕΕΔΔΑ.

 

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΕΔΔΑ, καθώς και της Πανελλήνιας Επιτροπής Αλληλεγγύης με τον Κυπριακό Λαό (ΠΕΑΚΛ), και μέχρι τη δεκαετία του 90 συμμετείχε ενεργά στην ΕΕΔΔΑ σαν Γενικός της Γραμματέας και την εκπροσώπησε σε διάφορα διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

 

Στο γιο του Βλαδίμηρο και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 37 - 45 από 131