Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η εργατική Πρωτομαγιά τιμάται και αυτή τη χρονιά στη χώρα μας εν μέσω νέας επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη. Μια επίθεση που δεν αρκείται μόνο στην προσπάθεια να της αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, να ισοπεδώνει την αξιοπρέπειά της, να σπέρνει το φόβο για το ανίκητο του καπιταλισμού, αλλά και να παρεμβαίνει ανοιχτά στις διαδικασίες άσκησης των συνδικαλιστικών της δικαιωμάτων.

 

Νόθες εκλογικές διαδικασίες με στόχο την εκλογή όχι απλά διευθυντικών στελεχών αλλά εργοδοτών κατευθείαν μέσα από τα σπλάχνα της εργοδοσίας. Διαδικασίες που δημιουργούν εύλογες αντιδράσεις από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στις οποίες απαντούν με χρήση βίας από μπράβους της νύχτας, βία που αποδίδεται στους εργαζόμενους, μέλημα των οποίων είναι η προστασία του δικαιώματός τους να εκλέγουν γνήσιους αντιπροσώπους της εργατικής τάξης. Καταλήστευση των οικονομικών των συνδικάτων, για να πραγματοποιούν τις νόθες διαδικασίες τους σε πόλεις και νησιά μακριά από την Αθήνα, με πανάκριβη διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε επίσης και από μια εργοδοτική εντολή που ορίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να χαμογελούν γιατί παίρνουν 300 ευρώ αλλά δεν είναι άνεργοι. Και μπορεί η φράση να αποδίδεται σε διευθυντικό στέλεχος, που έχει ήδη μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα, αλλά το βέβαιο είναι ότι αποτελεί τις μύχιες σκέψεις και τις φανερές πρακτικές που εφαρμόζει η εργοδοσία. Σ’ αυτήν ακριβώς τη φράση περικλείνεται η ουσία του καπιταλισμού που δηλώνει ότι, μέσα στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση, οι λαοί και τα δικαιώματά τους πρέπει να τσακιστούν για να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ντόπιων και ξένων.

 

Οι εργάτες στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν χρέος να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για να κατακτήσουν και νέα ανάλογα με τη σημερινή ανάπτυξη και τις ανάγκες τους, να κατακτήσουν έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν αγωνιστικό παρών ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

                    

                                                                                                    Αθήνα, 23 Απρίλη 2019