Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα arrow Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!
Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Απ

Από πέρσι τον Απρίλη, όταν ο παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας αποφάσισε να τιμήσει ειρηνικά τις επετείους της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης και της Νάκμπα, βιώνει τη φρίκη ενός συνεχιζόμενου ακήρυχτου πολέμου με συνεχείς βομβαρδισμούς και αιματηρές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. 

 

Οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση, με αποκορύφωμα τις χθεσινές δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον παλαιστινιακών εδαφών, ακόμα και προσφυγικών καταυλισμών αλλά και με την επ’ αόριστον επιβολή αποκλεισμού σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ακόμα και στις παράκτιες περιοχές αλιείας. Απολογισμός 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις ισραηλινών, τα πυρά τους στόχευσαν σε 120 θέσεις της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων. Θύματα ένα κοριτσάκι 14 μηνών και η έγκυος μητέρα του. Δολοφονήθηκαν την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, όταν βόμβα διέλυσε το σπίτι τους. Άραγε, αποτελούσε και αυτό μία από τις θέσεις της Χαμάς;

Μ

Σε απάντηση, οι παλαιστινιακές οργανώσεις έριξαν 250 ρουκέτες εναντίον του νότιου και κεντρικού Ισραήλ. Απολογισμός ένας νεκρός και μία τραυματίας.

 

Μετά από αυτά, μόνο αγανάκτηση μπορεί να αισθάνεται κάποιος όταν ακούει τις δηλώσεις των ΗΠΑ ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα» αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανερυθρίαστα ζητά τον άμεσο τερματισμό ρίψης των παλαιστινιακών ρουκετών. Κανείς τους δεν είδε, δεν άκουσε, δεν πληροφορήθηκε τα όσα  υποφέρει ο παλαιστινιακός λαός για πάνω από 60 χρόνια ισραηλινής επέμβασης και κατοχής και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που δημιουργούν τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της κατοχής;

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού αναγνωρίζοντας το πλήρες δικαίωμά του να αμύνεται ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται. Καταγγέλλει τη στάση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, που στηρίζουν τους ισραηλινούς συμμάχους τους καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αλλά και της ΕΕ, που ισοσταθμίζει τις ευθύνες ανάμεσα στους θύτες και στα θύματά τους. Καταδικάζει και την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης, που στα λόγια παριστάνει τον φίλο των κατατρεγμένων αλλά στην πράξη αποδέχεται και εφαρμόζει χωρίς περιστροφές τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστών συμμάχων της ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της περιοχής.

 

Ζήτω ο ανειρήνευτος αγώνας του παλαιστινιακού λαού

για ειρήνη και ανεξαρτησία!

 

 

                                                                                                    Αθήνα, 5 Μάη 2019

< Προηγούμενα   Επόμενα >