Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με αγανάκτηση την απόπειρα εισβολής παραστρατιωτικών μισθοφόρων από το έδαφος της Κολομβίας στη Βενεζουέλα, προκειμένου να προβούν σε μια σειρά δολιοφθορές, σε μια ακόμη προσπάθεια να βοηθήσουν στην ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

 

Η απόπειρα αυτή εντάσσεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, που με την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιδραστικών λατινοαμερικάνικων κυβερνήσεων, με πρώτη και καλύτερη την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε της Κολομβίας, να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ώστε να βάλουν στο χέρι τις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.   

Η κυβέρνηση της Κολομβίας που αποτελεί το μακρύ χέρι των ΗΠΑ σε κάθε ανατρεπτική ενέργεια στη Λατινική Αμερική, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στα σύνορά της με τη Βενεζουέλα γίνονται συνεχώς βίαια επεισόδια, έχει επιτρέψει τη δημιουργία τριών βάσεων εκπαίδευσης παραστρατιωτικών, που χρηματοδοτούνται αδρά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όπου αμερικανοί στρατιωτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 

Οι ένοπλες προκλήσεις και επιθέσεις ενάντια στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το λαό της συνεχίζονται και παίρνουν διάφορες μορφές. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η ΕΕΔΔΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και τη διεθνιστική αλληλεγγύη της στο λαό της Βενεζουέλας μέσω της Επιτροπής Διεθνούς Αλληλεγγύης (COSI) με την οποία συνεργάζεται και καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο να αντιδράσει μπροστά στη νέα αυτή κλιμάκωση σε βάρος του βενεζουελάνικου λαού.     

 

 

 

 

 Αθήνα, 5 Μάη 2020

< Προηγούμενα   Επόμενα >