Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 17.9.2021

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ

ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.

 

Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη, 15 Σεπτέμβρη 2021, στις 6.30 μ.μ  στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ.) – Μουσείο Μακρονήσου, στην οδό Αγίων Ασωμάτων 31, στο Θησείο, για να πραγματοποιήσουμε την εκλογοαπολογιστική μας Γενική Συνέλευση, ομόφωνα αποδεχθήκαμε το Ψήφισμα-Κάλεσμα για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων εκείνων που διαμαρτύρονται για την παρουσία στη χώρα μας της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην τριήμερη συνεδρίαση της οποίας, για ακόμα μια φορά, θα αποφασιστεί η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενάντια σε γειτονικούς αλλά και πιο μακρινούς λαούς, στο όνομα της αντιπαλότητάς τους με άλλες χώρες και περιοχές και στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων τους.

Πρόκειται για σχέδια που θα μπουν σε εφαρμογή με τη χρήση συμβατικών αλλά και πυρηνικών πυραυλικών συστημάτων, για τα οποία σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που έχουν απλωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα σύμφωνα με τις προσταγές της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας, η οποία υπογράφτηκε από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, καθώς και ο ευρωστρατός που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχέδια που έχουν ήδη προαποφασιστεί στις συνεδριάσεις όλων των Συνόδων του ΝΑΤΟ. 

 

Δεν πέφτουμε στην παγίδα της προπαγάνδας τους ότι, τάχα, οι επεμβάσεις τους εναντίον άλλων χωρών και λαών έχουν στόχο τον εκδημοκρατισμό ή την επικράτηση της ειρήνης. Η αποχώρηση των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών από το Αφγανιστάν και η εγκαθίδρυση των Ταλιμπάν οι οποίοι «άρπαξαν» δήθεν τον αμερικάνικο οπλισμό είναι η μεγαλύτερη διάψευση των λεγομένων τους και πρέπει να προβληματίσει σοβαρά και τον πιο ανυποψίαστο.

 

Ο ενωμένος αγώνας μας και η αποφασιστικότητά μας θα πρέπει να μετατρέψουν αυτή τη συγκέντρωση και πορεία σε «πονοκέφαλο» για τους κρατούντες, ντόπιους και ξένους. Πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση. Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στις αποφάσεις αυτής της σύσκεψης γιατί, όποιες κι αν είναι αυτές, το βέβαιο είναι ότι θα στραφούν ενάντια στην ειρήνη και ασφάλεια όλων των λαών και του κάθε λαού ξεχωριστά. Ο αγώνας μας είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον που ονειρευόμαστε, μέλλον που έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικούμε για τη δική μας γενιά και κάθε υποχρέωση να το παραδώσουμε στην επόμενη.  

 

Λέμε όχι στην παρουσία της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Απαιτούμε να ακυρωθεί η Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και λέμε όχι στην ανανέωσή της, που ετοιμάζει η σημερινή κυβέρνηση. Αντιστεκόμαστε σε κάθε εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε κάθε είδους επεμβάσεις σε ξένα εδάφη. Διεκδικούμε η Ελλάδα να αποδεσμευτεί τώρα από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Όλοι στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό,

για την Ειρήνη και την Ασφάλεια όλων των λαών!