Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βάρβαρη αντιμετώπιση του κράτους του Ισραήλ εναντίον των 4.500 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους γυναίκες, έφηβοι, παιδιά ακόμα και νήπια, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές από μήνες έως και πολλά χρόνια, τις περισσότερες φορές με σαθρές ή κατασκευασμένες κατηγορίες.

 

Η απόδραση των 6 Παλαιστίνιων αγωνιστών από τις υψίστης ασφαλείας ισραηλινές φυλακές Γκιλμπόα, παρά το γεγονός της επανασύλληψής τους, φαίνεται ότι αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα στο γόητρο των δυνάμεων ασφάλειας του Ισραήλ που κάνει άοκνες προσπάθειες για να αποδείξει ότι είναι άτρωτο. Έτσι μόνο εξηγείται η συλλογική τιμωρία που έχουν επιβάλει σε όλους τους κρατούμενους των συγκεκριμένων φυλακών αλλά και η εξαιρετικά σκληρή αντιμετώπιση των 6 αγωνιστών οι οποίοι βασανίζονται με ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμούς, στέρηση ύπνου και τροφής για να αποκαλύψουν ποιος τους παρείχε βοήθεια για την απόδρασή τους.

 

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους αγωνιζόμενους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές. Καταγγέλλουμε την επεκτατική, καταπιεστική, βάρβαρη τακτική των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής απέναντι στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Αντιπαλεύουμε την πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που στηρίζουν με τη στάση τους την ισραηλινή πολιτική ισομοιράζοντας και στους δυο λαούς τις ευθύνες για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με ευθύνη του Ισραήλ και μόνο.

 

Καταδικάζουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συνεχίζει στα ίδια βήματα που χάραξαν όλες ανεξαίρετα οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δηλαδή, στήριξη στα λόγια του δίκιου του παλαιστινιακού λαού και υπογραφές στην πράξη κάθε είδους συνεργασιών με το στρατοκρατικό κράτος του Ισραήλ, το οποίο τάχα είναι σύμμαχος και φίλος της χώρας μας. Σαν να μην έχουμε ξαναζήσει τέτοιους «φίλους» και «συμμάχους», παλιούς και νέους.  

 

Με τέτοιους «συμμάχους» ο ελληνικός λαός θα παραμένει πάντα θύμα ώσπου να συνειδητοποιήσει την αστείρευτη δύναμή του, να πάρει στα δικά του χέρια το παρόν και να δημιουργήσει το μέλλον που ονειρεύεται.

 

Η ΕΕΔΔΑ, κομμάτι κι αυτή του ελληνικού λαϊκού μαζικού κινήματος, με έμβλημά της τη διεθνιστική αλληλεγγύη, παραμένει πιστή στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού, στηρίζει το δίκαιο αγώνα του, απαιτεί να γίνουν σεβαστά τα διαχρονικά αιτήματά του για να αποκτήσει τη δική του πατρίδα, ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

 

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού εδώ και τώρα πρέπει να δικαιωθεί!

 

 

                                                                            Αθήνα, 21 Σεπτέμβρη 2021
< Προηγούμενα   Επόμενα >