Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τελευταία νέα arrow ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


Δεν έχει ακόμα ορκιστεί η επανεκλεγμένη ισραηλινή κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας επισκέφτηκε το τέμενος Αλ Άκσα, στην Πλατεία Τεμένους της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, το οποίο διέπεται από ειδικό καθεστώς. Το Αλ Άκσα χτίστηκε στην ίδια θέση των δύο ναών του Σολομώντα και θεωρείται ιερός τόπος για τους Παλαιστίνιους, τον οποίο απαγορεύεται να επισκέπτονται και να προσεύχονται οι Εβραίοι, βάσει της συμφωνίας Ισραήλ-Ιορδανίας, στην οποία έχει ανατεθεί, εδώ και δεκαετίες, η κηδεμονία των ιερών μνημείων και τόπων στην κατεχόμενη πόλη.


Η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο ότι θα επιδιώξει την παραπέρα αύξηση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών Ιουδαίας και Σαμάρειας (όπως αποκαλούν οι Ισραηλινοί τη Δυτική Όχθη), με την αναγνώριση των δύο εποικισμών που ήδη έχουν χτιστεί στην περιοχή, αγνοώντας με αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ για την απαγόρευση της επέκτασης των εποικισμών. Τις απειλές ακολούθησαν καθημερινές εισβολές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές μεγάλων πόλεων καθώς και οι απάνθρωπες κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών και ισοπέδωση ολόκληρων χωριών της Δυτικής Όχθης, τις οποίες σκοπεύουν, σύμφωνα με δηλώσεις τους, να μετατρέψουν σε πεδία βολής του στρατού. Έτσι έδειξαν πόσο σέβονται την ίδια τους τη συμφωνία, που υπέγραψαν με την Παλαιστινιακή Αρχή, ότι η Δυτική Όχθη θα παραμείνει καθαρά παλαιστινιακή περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού στο Αλ Άκσα «αποδοκιμάστηκε» από τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, «καταδικάστηκε» από πολλές αραβικές χώρες και συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας, δηλώσεις και κινήσεις που δεν πείθουν απολύτως κανένα για την αποτελεσματικότητά τους μιας και εδώ και χρόνια οι Ισραηλινοί κάνουν αυτό που θέλουν, όποτε το θέλουν επιτυγχάνοντας στο ακέραιο τους στόχους τους με την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, την αδράνεια του ΟΗΕ και την απροθυμία των αραβικών κρατών να αντισταθούν στις κρυφές και φανερές προθέσεις των ιμπεριαλιστών.


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει τη νέα αυτή προκλητική στάση του στρατοκρατικού Ισραήλ απέναντι σε ένα λαό απροστάτευτο και ξεχασμένο από όλους τους ηγέτες του κόσμου, ένα λαό που μόνο του όπλο έχει τη διεθνιστική αλληλεγγύη, συμπαράταξη και συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά του για να αποκτήσει μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Και είμαστε σίγουροι ότι οι αγώνες του μαζί με τη διεθνιστική αλληλεγγύη θα τον κάνει νικητή.


Αυτό το μήνυμα στέλνουμε και στην ελληνική κυβέρνηση που, ακριβώς όπως όλες οι προηγούμενες, θεωρούν το Ισραήλ σύμμαχο και φίλο που, την ώρα της κρίσης, θα σταθεί τάχα στο πλευρό του ελληνικού λαού, στηρίζοντας τα συμφέροντά του, ξεχνώντας τάχα την πάγια τακτική των ιμπεριαλιστών να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και μόνο.


Αθήνα, 10 Γενάρη 2023