Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της οργανωμένης βίας φασιστοειδών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τα απαράδεκτα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την οργανωμένη βία των φασιστοειδών απέναντι σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκλεγμένους συνδικαλιστές, χρησιμοποιώντας το σχολείο και τους μαθητές ως ομήρους, με την πλήρη ανοχή πάνοπλων αστυνομικών.

 

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για τις δηλώσεις τους που εξισώνουν θύτες και θύματα στη λογική των ίσων αποστάσεων που πάντα καταλήγει να πριμοδοτεί τους θύτες.

 

Τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αποδεικνύουν την ανάγκη για συνεχή αγώνα ώστε αυτά τα φασιστικά στοιχεία που εκφράζουν το σκοταδισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία να καταδικαστούν και να απομονωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, γειτονιά, πανεπιστήμιο. Ο φασισμός δεν τσακίζεται μόνο με μια δίκη. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που τον γεννάει. Η ΕΕΔΔΑ είναι με το μέρος όλων όσοι γίνονται θύματα της φασιστικής βίας και με εκείνους που την αντιπαλεύουν με συνέπεια.

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΔΗΛΩΣΗ «54 ΧΡΌΝΙΑ από τη δολοφονία του ΤΣΕ»

«54 ΧΡΌΝΙΑ από τη δολοφονία του ΤΣΕ»

Εκδήλωση τιμής και μνήμης 

STUDIO new star art cinema 8/10/2021

 

"Να μετατρέψουμε την καθημερινή ζωή σε μια πυρκαγιά". Τσε

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8/10 στις 20.00 

Διοργάνωση NEW STAR

Με την αιγίδα της Πρεσβείας της Πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

ΕΕΔΔΑ   (Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης)

ΕΕΔΥΕ  ( Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη)

Ελληνική πρωτοβουλία για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2021

στην ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve της Κούβας

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βάρβαρη αντιμετώπιση του κράτους του Ισραήλ εναντίον των 4.500 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους γυναίκες, έφηβοι, παιδιά ακόμα και νήπια, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές από μήνες έως και πολλά χρόνια, τις περισσότερες φορές με σαθρές ή κατασκευασμένες κατηγορίες.

 

Η απόδραση των 6 Παλαιστίνιων αγωνιστών από τις υψίστης ασφαλείας ισραηλινές φυλακές Γκιλμπόα, παρά το γεγονός της επανασύλληψής τους, φαίνεται ότι αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα στο γόητρο των δυνάμεων ασφάλειας του Ισραήλ που κάνει άοκνες προσπάθειες για να αποδείξει ότι είναι άτρωτο. Έτσι μόνο εξηγείται η συλλογική τιμωρία που έχουν επιβάλει σε όλους τους κρατούμενους των συγκεκριμένων φυλακών αλλά και η εξαιρετικά σκληρή αντιμετώπιση των 6 αγωνιστών οι οποίοι βασανίζονται με ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμούς, στέρηση ύπνου και τροφής για να αποκαλύψουν ποιος τους παρείχε βοήθεια για την απόδρασή τους.

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών καταδικάζει την Κούβα για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Συντάσσονται έτσι για μια ακόμα φορά με τα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ για επέμβαση στη Κούβα με πρόσχημα την «αποκατάσταση της δημοκρατίας».

 

Και αυτή η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ να ανατρέψουν την Κουβανική Επανάσταση θα πέσει στο κενό. Ο κουβανικός λαός γνωρίζει καλά εδώ και 62 χρόνια τις προβοκάτσιες αυτών που επεμβαίνουν και αποσταθεροποιούν όποια καθεστώτα δεν τους βολεύουν. Ξέρει πώς να αντιμετωπίζει οργανωμένα τις προσπάθειες ανατροπής των επιτευγμάτων του, της σοσιαλιστικής κοινωνίας του.

Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 17.9.2021

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ

ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.

 

Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη, 15 Σεπτέμβρη 2021, στις 6.30 μ.μ  στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ.) – Μουσείο Μακρονήσου, στην οδό Αγίων Ασωμάτων 31, στο Θησείο, για να πραγματοποιήσουμε την εκλογοαπολογιστική μας Γενική Συνέλευση, ομόφωνα αποδεχθήκαμε το Ψήφισμα-Κάλεσμα για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων εκείνων που διαμαρτύρονται για την παρουσία στη χώρα μας της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην τριήμερη συνεδρίαση της οποίας, για ακόμα μια φορά, θα αποφασιστεί η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενάντια σε γειτονικούς αλλά και πιο μακρινούς λαούς, στο όνομα της αντιπαλότητάς τους με άλλες χώρες και περιοχές και στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων τους.

Διαβάστε περισσότερα...