Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με το Λαό της Παλαιστίνης, στα γραφεία μας, για να πραγματοποιήσουμε την ετήσια Γενική μας Συνέλευση, δηλώνουμε την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ο οποίος δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά με ιδιαίτερη βαρβαρότητα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μετά και τα τραγικά γεγονότα της 7 Οκτώβρη.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του Ισραήλ που έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας. Με το πρόσχημα του χτυπήματος της «τρομοκρατίας», βομβαρδίζει νοσοκομεία, τζαμιά, εκκλησίες, και έχει δολοφονήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες αμάχους, παιδιά και βρέφη, γυναίκες και ηλικιωμένους.  Χιλιάδες είναι και οι άμαχοι εκτοπισμένοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας στο νότιο. Παράλληλα, τόσο ο στρατός όσο και οι πάνοπλοι έποικοι προχωρούν σε καθημερινές επιθέσεις, δολοφονίες, διωγμούς και φυλακίσεις αμάχων στη Δυτική Όχθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΕΛ ΤΑΚΑΖ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Κυριακή 19-11-2023 και ώρα 18:30.

Πατησίων 173, 1ος όροφος

 

 

Όχι στη δίωξη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή!

 

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει την προσαγωγή και δίωξη του νεαρού Παλαιστίνιου με την κατηγορία ότι ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης έξω από τη Βουλή δίπλα στην ελληνική, στη διάρκεια συναυλίας συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.

Με την απόφασή της αυτή η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι χρησιμοποιεί και αυτή τη φορά δύο μέτρα και δύο σταθμά μιας και ήταν η ίδια που έδωσε εντολή να φωταγωγηθεί το κτίριο της ελληνικής βουλής με τη σημαία του Ισραήλ μόλις ξεκίνησαν οι ανηλεείς επιθέσεις του εναντίον των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.  Δείχνει ότι ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να συνεργάζεται και να στηρίζει την ισραηλινή κυβέρνηση με κάθε τρόπο και να αρνείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης. Δείχνει ότι έχει θορυβηθεί επειδή δεν καταφέρνει να πείσει τον ελληνικό λαό για το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα» και προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τις αντιδράσεις για το έγκλημα που πραγματοποιείται στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

 

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συμμετέχει στη συναυλία αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την ισραηλινή πρεσβεία, που διοργανώνουν σωματεία, συνδικάτα, μαζικοί φορείς την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα.

 

Η εκδήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των πολύμορφων δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξη του εργατικού λαϊκού κινήματος της χώρας μας στον παλαιστινιακό λαό, μετά τις πρόσφατες τραγικές εξελίξεις στην περιοχή. Είναι και μια συγκέντρωση καταγγελίας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αποστολή στη Μέση Ανατολή τριών φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού και την παράδοση της βάσης της Ελευσίνας, ενδεχόμενα και της Καλύμνου, στα NATOικά σχέδια.

 

Η ΕΕΔΔΑ θα είναι εκεί για να ενώσει τη φωνή της με κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αρνείται να γίνει έρμαιο της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας που απαλείφει κάθε βάρβαρη, επεκτατική, δολοφονική πολιτική των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης για πάνω από 70 χρόνια, που παρουσιάζει το Ισραήλ σαν θύμα που έχει δικαίωμα στην «αυτοάμυνα» και προσπαθεί να αθωώσει αυτή την πολιτική στα μάτια του ελληνικού λαού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 128

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώ



Πρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη