Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ!

 

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της την Τετάρτη, 18 Οκτώβρη 2023, στις 7 μμ, στο Σύνταγμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Πρεσβεία του Ισραήλ.

Να είμαστε όλοι εκεί για να διαδηλώσουμε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο διαρκές έγκλημα της ισραηλινής κατοχής. Για να καταδικάσουμε τη στάση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, που στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ υπονομεύοντας το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Για να καταγγείλουμε τον ΟΗΕ που τόσα χρόνια τώρα η μόνη του αντίδραση είναι να συστήνει αυτοσυγκράτηση και στα δύο μέρη, ενώ αρνείται να απαιτήσει την εφαρμογή των ίδιων του των αποφάσεων για το παλαιστινιακό ζήτημα. Για να στηλιτεύσουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που με τις ανακοινώσεις τους παίρνουν το μέρος του Ισραήλ, διαγράφοντας όλα όσα έχει υπομείνει ο παλαιστινιακός λαός για πάνω από 70 χρόνια από τη βάρβαρη, επεκτατική, καταπιεστική ισραηλινή πολιτική. Για να απαιτήσουμε καμιά εμπλοκή της χωρας μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και για να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

 

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, που για πάνω από 70 χρόνια υπομένει μια βάρβαρη και καταπιεστική ισραηλινή κατοχή και έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με μια συνεχιζόμενη επεκτατική πολιτική, με επιθέσεις και αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενάντια σε παλαιστινιακούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και στη Λωρίδα της Γάζας, αποτέλεσμα των οποίων είναι μόνο από τις αρχές της φετινής χρονιά 200 δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 40 παιδιά και έφηβοι και μεγάλος αριθμός γυναικών.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτού του νέου προδιαγεγραμμένου εγκλήματος κατά του παλαιστινιακού λαού, που στοιχίζει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους αμάχων, με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Από τις αρχές του 2023, ο ισραηλινός στρατός με το γνωστό, ψευδεπίγραφο επιχείρημα για το «χτύπημα τρομοκρατικών υποδομών», εξαπέλυσε τις μεγαλύτερες των τελευταίων 20 χρόνων αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές ενάντια σε παλαιστινιακούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, καθώς και στη Λωρίδα της Γάζας. Ο τραγικός απολογισμός είναι 200 δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι,ανάμεσά τους 40 παιδιά και έφηβοι και μεγάλος αριθμός γυναικών.

Τις επιθέσεις αυτές ακολούθησε η προκλητική δήλωση των ΗΠΑ ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην υπεράσπιση του πληθυσμού του», δήλωση που έδωσε στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής το «πράσινο φως» για να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση την επιθετική και επεκτατική πολιτική τους και εξαχρείωσε ακόμη παραπέρα τους εποίκους, που δρουν πια με ανεξέλεγκτη βιαιότητα ενάντια σε κατοίκους παλαιστινιακών οικισμών.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με έντονες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εξαιτίας του προωθούμενου νομοσχεδίου για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις, το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει στην κυβέρνηση τις αρμοδιότητες του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν φαίνεται καθόλου να πτοείται. Αντίθετα, αντάλλαξε την πολύπλευρη στήριξη των ΗΠΑ με την αγορά ενός τρίτου σμήνους αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F35 ύψους 3 δις δολαρίων αποδείχνοντας ότι στον καπιταλισμό τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται, ακόμα και η ειρήνη και η ασφάλεια μιας ολόκληρης περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες από τις αρχές του χρόνου αεροπορικές αλλά και χερσαίες επιδρομές του ισραηλινού στρατού ενάντια στους κατοίκους της παλαιστινιακής πόλης Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

 

Ο ισραηλινός στρατός, χρησιμοποιώντας το γνωστό επιχείρημα «χτύπημα τρομοκρατικών υποδομών», εξαπέλυσε ξανά νέες επιδρομές, τις μεγαλύτερες των τελευταίων 20 χρόνων, με στόχο αυτή τη φορά τον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στον οποίο ζουν περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, και 3.000 άτομα να τον έχουν ήδη εγκαταλείψει. Η πραγματικότητα, όπως σχεδόν πάντα, είναι εντελώς διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι η ένταση έχει προκληθεί ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινούς εποίκους, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Νετανιάχου να αυξήσει κατά 3.500 τους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 

Η προκλητική δήλωση των ΗΠΑ ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην υπεράσπιση του πληθυσμού του» του δίνει το «πράσινο φως» να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την επιθετική και επεκτατική πολιτική του και συνδυάζεται με το γεγονός ότι το Ισραήλ ενέκρινε την αγορά από τις ΗΠΑ και τρίτου σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35, στα πλαίσια μιας συμφωνίας ύψους 3 δις δολαρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

75 χρόνια Νάκμπα. Ολοκληρωτική καταστροφή της Παλαιστίνης

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά μαζί με τον παλαιστινιακό λαό, όπως κάθε χρόνο στις 15 Μάη, την επέτειο της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της παλαιστινιακής γης. Μια επέτειος που συμπυκνώνει όλη την αγριότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι από την επεκτατική, καταπιεστική, βάρβαρη πολιτική του κράτους του Ισραήλ με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, αποθρασυμένη από τη στήριξη των ιμπεριαλιστών,  συνεχίζει την επέκταση των εποικισμών, τις απαλλοτριώσεις γης, τις εξώσεις ακόμα και στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παλαιστινιακή γη ολοένα και περισσότερο. Εκπρόσωποί της προβαίνουν σε εμπρηστικές ενέργειες εμφανίζοντας χάρτες του «Μεγάλου Ισραήλ», στους οποίους περιλαμβάνεται ακόμα και η Ιορδανία. Ή σε εξωφρενικές δηλώσεις ισχυριζόμενοι ότι «δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι, αυτοί είναι εφεύρεση του περασμένου αιώνα». Δυναμιτίζουν έτσι παραπέρα την ήδη έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στη Γάζα και στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Οι επιθέσεις τους επεκτείνονται και στη γειτονική Συρία σε μια επίδειξη δύναμης. Η πολιτική αυτή εξαχρειώνει ακόμα περισσότερο τους έποικους που, με τη συνδρομή του κατοχικού στρατού, προχωρούν σε βίαιες επιθέσεις ενάντια σε άμαχους Παλαιστίνιους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 131

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώ



Πρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη