Γλώσσα:
Home

 

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την οδύνη της για τις χιλιάδες νεκρών, τραυματιών και εγκλωβισμένων κάτω από τα γκρεμισμένα οικοδομήματα, που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και στη γειτονική της Συρία.


Όσο αδύναμος και απροστάτευτος κι αν αισθάνεται κανείς μπροστά σε τέτοιας έντασης και έκτασης φυσικά φαινόμενα, δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι τα θύματά τους είναι παντού και πάντα οι φτωχοί, οι απόκληροι, αυτοί που ζουν σε κακοφτιαγμένες κατασκευές, ανεγερμένες χωρίς καμία αντισεισμική θωράκιση, χτισμένες βιαστικά, ίσα-ίσα για να στεγάσουν όσους μοιάζουν να είναι απλοί αριθμοί για τους κυβερνώντες, εκείνους που τα όνειρα και οι ελπίδες δεν μετρούν παρά μόνο για τους ίδιους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή την ώρα της απόγνωσης των δυο λαών, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να εκφράσει την αλληλεγγύη του, να σταθεί με όποιον τρόπο μπορεί στο πλευρό τους, να δώσει από το υστέρημά του ό,τι μπορεί για να ανακουφίσει έστω και στο ελάχιστο, έστω και προσωρινά, τις ανάγκες τους.


Όταν, όμως, καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και αυτού του σεισμού, όλοι μαζί οι λαοί θα πρέπει να σταθούμε με αποφασιστικότητα απέναντι στον καπιταλισμό που αντιμετωπίζει τους λαούς σαν ένα βάρος ικανό μόνο να παράγει με τη δουλειά του πλούτο, που ο ίδιος δεν καρπώνεται παρά μόνο ένα ελάχιστο μέρος του, ίσα-ίσα για να επιβιώνει, για να πουλάει κάθε μέρα την εργατική του δύναμη στα αφεντικά, ντόπια και ξένα.


Θα πρέπει να κάνουμε καθαρό ότι δεν θέλουμε πια, στις πατρίδες μας ή σε ξένους τόπους, άνεργοι ή εργαζόμενοι, να ζούμε μισή ζωή, με επιδόματα ή μεροκάματα και μισθούς που εξανεμίζονται πριν τελειώσει ο μήνας, σε κτίσματα που δεν διασφαλίζουν την ασφάλειά μας, με εξαθλιωμένη δημόσια υγεία και υποβαθμισμένη δημόσια παιδεία, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ελπίδα για το αύριο, την ώρα που δίπλα μας υπάρχει αμύθητος πλούτος και χλιδάτη ζωή, δημιουργία της δικής μας δουλειάς.

 

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δείξουν και αυτή τη φορά την αλληλεγγύη και φιλία τους προς το δοκιμαζόμενο τουρκικό και συριακό λαό παραδίνοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής, στα γραφεία του ΠΑΜΕ, Αγίας Φιλοθέης 5β, τηλ. 210-3833786 (Δευτέρα - Παρασκευή 9 π.μ. .- 7 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 1 μ.μ.) ή στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, τηλ. 210 3827122 (Δευτέρα - Παρασκευή 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.).

 

 

Αθήνα, 7 Φλεβάρη 2023