Γλώσσα:
Home

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όταν καθημερινά σκοτώνονται ξεσηκωνόμαστε και με κάθε τρόπο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας όπως όλοι οι λαοί του κόσμου”

 Με αυτό τον τίτλο τα Διοικητικά Συμβούλια του Αθλητικού Συλλόγου Νίκη-Σχολή του Ολυμπιακού στο Γαλάτσι, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας-Γαλατσίου και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) προσκάλεσαν στην Τελετή Λήξης του Τουρνουά ποδοσφαίρου παιδιών κ9 και κ7 με θέμα ''Αθλητισμός, Ειρήνη, Πολιτισμός'' που πραγματοποιήθηκε από τις 14 - 23/06/24, αφιερωμένο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την απαίτηση να σταματήσει ο πόλεμος και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/6 στο Άλσος Βεΐκου με μεγάλη παρουσία μικρών αθλητών, προπονητών, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και γονιών, μελών και φίλων της ΕΕΔΔΑ καθώς και πολλών άλλων αθλητικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΕΕΔΔΑ έκανε η Γενική Γραμματέας της, Ευγενία Παπαμακαρίου, για τη σημαντική αυτή αθλητική πρωτοβουλία για μικρά παιδιά, που διδάσκει την ομαδικότητα, την πειθαρχία, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μέσα από το παιχνίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όμως, δεν ξεχνάμε ότι, την ώρα που στην πατρίδα μας τα παιδιά μπορούν να παίζουν και να χαμογελούν, τα παιδιά της Παλαιστίνης παίζουν «κρυφτό» με το θάνατο. Γι’ αυτό το λόγο, ο χαιρετισμός μας μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και απαίτησε να σταματήσει ο πόλεμος και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Πρέσβης της Παλαιστίνης καθώς και αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρό της, που, με τη σειρά τους, βράβευσαν τα μικρά παιδιά και την αξία της ομαδικότητας.

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης

Τα παιδιά όλου του κόσμου θέλουν ειρήνη, παιχνίδι, χαρά. Αν το παιδί γλιτώσει, υπάρχει ελπίδα.

Αθήνα 25 Ιουνίου 2024