Γλώσσα:
Home
29 Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Νοέμβρη από όλους τους αντιιμπεριαλιστές της γης, χαιρετίζει, για ακόμη μια φορά, τον ανειρήνευτο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα του κράτους του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η φετινή επέτειος βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε δεινότερη θέση από κάθε άλλη φορά, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που εφαρμόζεται παγκόσμια πάντα με θύματα τους λαούς της γης και μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ προς τιμή της κουβανικής μπριγάδας

Ο Κώστας Αγγελής, ο Φώτης Κώτσης, ο Κ.Ε. και ο Α.Σ. προσφέρουν στην Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) 70,- ευρώ προς τιμή της κουβανικής μπριγάδας γιατρών και υγειονομικού προσωπικού Χένρι Ριβ για τη διεθνιστική αλληλεγγύη των Κουβανών στην πανδημία του κορονοϊού σε όλη τη γη. Η εν λόγω μπριγάδα δημιουργήθηκε από τον Κομαντάντε Φιδέλ Κάστρο το 2005 και έκτοτε έχουν μετάσχει σε εκατοντάδες αποστολές σε κάθε γωνιά της γης. Τώρα, 3.700 γιατροί και νοσηλευτές μετέχουν σε 38 μπριγάδες σε 35 χώρες του κόσμου στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, σώζοντας χιλιάδες ζωές. Κάνουν πράξη αυτό που ο Φιδέλ είχε πει ότι ο κουβανικός λαός θα μοιράζεται τα πάντα κι ό,τι δεν του περισσεύει με όλους τους λαούς στη γη! Διδάσκουν σε όλους τους λαούς του κόσμου τι σημαίνει στην πράξη ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

 

Στηρίζουμε το αίτημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στην μπριγάδα των κουβανών διεθνιστών «Χένρι Ριβ» για τη βοήθεια στους λαούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...
Τιμάμε αγωνιστικά την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά και φέτος την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί μέλη και φίλους της να συμμετάσχουν στον αγωνιστικό γιορτασμό του.

 

Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού θα πραγματοποιηθούν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μιας πανδημίας απολύτως χρήσιμης για τις προθέσεις της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκφραστών που χρόνια τώρα ονειρεύονται την κατάργησή τους, πασχίζουν να σβήσουν από τη μνήμη της νέας γενιάς τα οράματα που άφησε σαν παρακαταθήκη αυτή η εξέγερση, αγωνιούν να σταματήσει κάθε διαμαρτυρία και αντίδραση ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τον οποίο θεωρούν σύμμαχο και φίλο.

Διαβάστε περισσότερα...
Συλλυπητήριά για το θάνατο του Σαέμπ Ερεκάτ

Προς τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης

κ. Μαρουάν Τουμπάσι

Αθήνα

 

 

Αθήνα, 11 Νοέμβρη 2020

 

 

Κύριε Πρέσβη,

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του Προεδρείου και των μελών της για το θάνατο του Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σαέμπ Ερεκάτ.

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την απελευθέρωση του παλαιστίνιου αγωνιστή Μάχιρ αλ Ακχράς

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με τους ισραηλινούς και παλαιστίνιους συναγωνιστές και απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις απελευθέρωση του παλαιστίνιου αγωνιστή Μάχιρ αλ Ακχράς.

 

Ο Μάχιρ αλ Ακχράς, πατέρας 6 παιδιών, βρίσκεται στο νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή με σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας της εδώ και 87 μέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκισή του με τη λεγόμενη διοικητική κράτηση. Η κράτηση αυτή είναι εφεύρεση των ισραηλινών αρχών κατοχής με την οποία δικαιολογούν συλλήψεις και φυλακίσεις παλαιστινίων αγωνιστών που παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους, για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς στρατό κατοχής στα εδάφη της, χωρίς πολιτικούς φυλακισμένους στις ισραηλινές φυλακές, χωρίς πρόσφυγες μέσα και έξω από τη χώρα τους.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 359