Γλώσσα:
Home
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την υπόθεση της Μανωλάδας και του Φαρμακονησίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αθωωτική απόφαση για τους ενόχους της Μανωλάδας. Απόφαση να μπει στο αρχείο η υπόθεση του Φαρμακονησίου 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό τις πρόσφατες άδικες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων:

-
- Την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας με την οποία αθωώνεται ο μεγαλοτσιφλικάς και ο ένας επιστάτης για τη δολοφονική επίθεση ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

- Το κλείσιμο, με εντολή του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, του φακέλου για τη βίαιη «επαναπροώθηση» μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε ακινητοποιημένο αλιευτικό στο Φαρμακονήσι, προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, γεγονός που οδήγησε στον πνιγμό 9 παιδιά και 3 γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα...
Τιμή στα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας

Στις 29 Ιούλη, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα πραγματοποίησε μνημόσυνο για τα θύματα της συνεχιζόμενης επίθεσης της κυβέρνησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την ΕΕΔΔΑ τα θύματα τίμησαν η Πρόεδρός της και η Γενική Γραμματέας, που συνομίλησαν με τον Πρέσβη και τους άλλους αξιωματούχους, υπέγραψαν στο βιβλίο που είχε ανοιχτεί και παρέδωσαν ανάλογο κείμενο.

Παραθέτουμε το κείμενο που παραδόθηκε. 

Διαβάστε περισσότερα...
Eκδήλωση για την Κούβα και τη Λατινική Αμερική στις 25 Ιούλη 2014 στην Κεφαλονιά


Πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιούλη στον αίθριο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κοινή εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς και της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δέσποινα Μάρκου, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Αθήνας και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η σημασία της Κουβανικής Επανάστασης και οι εξελίξεις στην Κούβα και τη Λατινική Αμερική». 
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Iσραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας
 

Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προκλητική ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς και χερσαίες δυνάμεις και με δικαιολογία τις ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.

 

Όλοι, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ο ΟΗΕ αλλά και αραβικές κυβερνήσεις, κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ζητώντας ψυχραιμία και από τις δυο πλευρές, ή ακόμα χειρότερα δικαιολογούν τη νέα ισραηλινή επιθετικότητα χωρίς να παίρνουν απολύτως κανένα μέτρο για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, τους συνεχιζόμενους εποικισμούς και την καταπάτηση κάθε αυτονομίας της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Αυτονομία που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί συναποφάσισαν και συνυπέγραψαν με την Παλαιστινιακή Αρχή.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΔΗΛΩΣΗ για την Κούβα και τη Λατινική Αμερική στην Κεφαλονιά


Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα «Η σημασία της Κουβανικής Επανάστασης και οι εξελίξεις στην Κούβα και τη Λατινική Αμερική» την Παρασκευή, 25 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ. στον αίθριο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης. 

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 199 - 207 από 337