Γλώσσα:
Home
ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ

Αθήνα 4.6.2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΡΙΤΗ, 17.6.2014, ώρα 6.30 μ.μ.

Στα γραφεία της Επιτροπής, Ηπείρου 5, 5ος όροφοςΑγαπητοί φίλοι,

Με απόφαση του Προεδρείου και σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του καταστατικού, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα πραγματοποιήσει την απολογιστική συνέλευσή της την Τρίτη, 17.6.2014, ώρα 6.30 μ.μ., στα γραφεία της.

 
Διαβάστε περισσότερα...
Ανακοίνωση για το θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ιδιαίτερη θλίψη τα μέλη και οι φίλοι της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης μάθαμε για τον αναπάντεχο θάνατο του σύντροφου και φίλου Μπάμπη Αγγουράκη, που ανάμεσα στα άλλα ήταν και μέλος μας και εδώ και σχεδόν 25 χρόνια συντρόφευε τη δράση της ΕΕΔΔΑ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΕΕΔΔΑ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που συνεχίζεται με τραγικές συνέπειες για το λαό της χώρας. Η απροκάλυπτη στήριξη που παρέχουν οι ιμπεριαλιστές στη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, η ενεργή εμπλοκή τους στα εκεί τεκταινόμενα δείχνουν ότι όχι μόνο το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, αλλά και ότι είναι ορατός ο κίνδυνος ενός εκτεταμένου πολέμου στην περιοχή.

Η Ουκρανία αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα χώρας όπου ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια εύθραυστη και πιθανά προσωρινή συμμαχία, ανταγωνίζονται την καπιταλιστική Ρωσία για το ποιος θα καρπωθεί τα οφέλη που προσφέρουν τα αποθέματα της χώρας σε φυσικό αέριο, οι τεράστιας σημασίας δρόμοι μεταφοράς μαζί με το σημαντικό δίκτυο αγωγών της, ο αγροτικός και βιομηχανικός της τομέας. 

Διαβάστε περισσότερα...
Aντιφασιστική νίκη των λαών: Κατάθεση στεφάνου την Παρασκευή 9 Μάη στις 11:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για να τιμήσουν την 69η επέτειο από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταθέτουν στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Παρασκευή, 9 Μάη, στις 11.00.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: 22 τουλάχιστον νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στη Σάμο!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

22 τουλάχιστον νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στη Σάμο!

Η Μεσόγειος εδώ και χρόνια έχει γίνει νεκροταφείο. Η αύξηση της καταστολής και οι έλεγχοι στα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκτός αυτών μέσα από διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες, συστήματα παρακολούθησης και δίκτυα για την εφαρμογή των σχετικών πολιτικών, αυξάνει ραγδαία τον αριθμό των θυμάτων. Το πέρασμα στις χώρες της Ε.Ε. γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο. Δημοσιεύματα λένε ότι μεταξύ 1988 και 2010 τουλάχιστον 17.317 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά μήκος των ευρωπαϊκών συνόρων, η πλειοψηφία τους προσπαθώντας να διασχίσει τη Μεσόγειο. Δημοσιευμένες εκτιμήσεις λένε πως μόνο κατά τους πρώτους 7 μήνες του 2011 χάθηκαν 1.900 με 2.000 μετανάστες στα νερά της Μεσογείου, ενώ κάθε χρόνο καταφτάνουν χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά σε Ελλάδα και Ιταλία.   

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 208 - 216 από 337