Γλώσσα:
Home
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα
ΨΗΦΙΣΜΑ για την καταγγελία των προσπαθειών αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 14 Μάρτη 2014 καταγγέλλοντας τα σχέδια που έχουν επεξεργαστεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, με την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποσταθεροποίηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που επέδωσαν οι τέσσερις οργανώσεις στις αμερικάνικες διπλωματικές αρχές στην Αθήνα, όπου εκφράζουν και την αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας, αναφέρονται τα εξής: 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης καταγγέλλουν τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας που έχουν αρχίσει μήνες τώρα και κλιμακώνονται καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα...
ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 91), για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την ανοιχτή επέμβαση του ιμπεριαλισμού και τα σχέδια αποσταθεροποίησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας σε συνεργασία με αντιδραστικές δυνάμεις και ομάδες της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) διοργανώνει την Παρασκευή, 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., συζήτηση για τη Λατινική Αμερική. Θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν κάποια γενικά χαρακτηριστικά της περιοχής, η ιστορία της, το κίνημά της.


Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στα γραφεία μας, Ηπείρου 5, 5
ος όροφος, να συζητήσουμε για τη Λατινική Αμερική και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Διαβάστε περισσότερα...
Όχι σε κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Όχι σε κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

 

 

Με τη χτεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανάπτυξη της ιμπεριαλιστικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 15 μέλη του με το πρόσχημα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια χώρα όπου υποδαύλισαν την αλληλοσφαγή του λαού της, ανοίγει ο δρόμος για τη δρομολογημένη εδώ και μήνες  στρατιωτική επέμβαση  της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη χώρα αυτή.

 

Μία επέμβαση που στόχο έχει τον ανεκμετάλλευτο τεράστιο πλούτο πρώτων υλών στην περιοχή και τον ανταγωνισμό των διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου για το ποιος ή ποιοι θα τον καρπωθούν. Αυτοί που αιματοκύλησαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν προσπαθούν να πείσουν ότι το ενδιαφέρον τους είναι «ανθρωπιστικό» και όχι η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και η εδραίωση και επέκταση της κυριαρχίας τους στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 217 - 225 από 337