Γλώσσα:
Home
29 Νοέμβρη 2013: Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

 

29 Νοέμβρη 2013

 Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της  Παλαιστίνης 

Οι προοδευτικοί άνθρωποι όλης της γης τιμούν και φέτος την 29η Νοέμβρη, ημέρα αφιερωμένη στον παλαιστινιακό λαό και τους δίκαιους αγώνες του για πατρίδα ενιαία, ελεύθερη, δημοκρατική με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

 

Σ’ αυτό τον αγώνα τους οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν  να αντιπαλέψουν μόνο την καταπίεση του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ ούτε μόνο του ισραηλινού σωβινισμού, αλλά και τα τραγικά αποτελέσματα των μέχρι σήμερα υπαναχωρήσεων των κυβερνήσεών τους, που παραδίδουν σταδιακά τα πάντα προσπαθώντας απελπισμένα να χάσουν τα λιγότερα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση την Τετάρτη 13-11-2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

40 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο

Οι αποτελεσματικοί αγώνες απαιτούν ισχυρό οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα και ταξική ενότητα μεταξύ αλλοδαπών και ελλήνων εργαζομένων

  

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας-Ρέντη διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νίκαιας, Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια.

Διαβάστε περισσότερα...
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΚΟΥΒΑΝΩΝ
ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Κλείνουν σήμερα, 12 Σεπτέμβρη 2013, 15 χρόνια από την άδικη κράτηση των 5 Κουβανών πατριωτών σε φυλακές των ΗΠΑ, ύστερα από στημένες δίκες με πολιτικές σκοπιμότητες, επειδή προσπάθησαν να ματαιώσουν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της Κούβας, που είχαν εκπονήσει αντικουβανικές οργανώσεις στο Μαϊάμι. Έχουν καταδικαστεί σε μακρόχρονες ποινές, παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο δεν αποδείχτηκε ποτέ. 

Από τότε, μόνο ο ένας, ο Ρενέ Γκονσάλες, έχει αποφυλακιστεί, αφού εξέτισε την ποινή του, και έχει επιστρέψει στην Κούβα, όπου αγωνίζεται μαζί με όλο το λαό και την κυβέρνηση της Κούβας, καθώς και με τη διεθνή αλληλεγγύη, για την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκιση των υπόλοιπων.
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για το Σάββατο 7 Σεπτ: 3ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ για Έλληνες και Μετανάστες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: παράσταση διαμαρτυρίας για τα 15 χρόνια κράτησης των 5 Κουβανών πατριωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Με την ευκαιρία που συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη φυλάκιση στις ΗΠΑ των πέντε Κουβανών πατριωτών, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης, μαζί με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

 

την Πέμπτη, 12 Σεπτέμβρη, στη μία το μεσημέρι,

 

για να παραδώσουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας. 

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 226 - 234 από 337