Γλώσσα:
Home
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι / DENONCIATION: Ιntervention impérialiste au Mali

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών για επίθεση στο Βόρειο Μάλι της Αφρικής, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου πρότεινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας η επέμβαση να πραγματοποιηθεί από μια ενωμένη αφρικανική δύναμη. 

Με πρόσχημα το χτύπημα «ακραίων ισλαμιστών» οι οποίοι ανακήρυξαν την ανεξαρτησία του Αζαβάντ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, η έκτακτη σύνοδος της Δυτικο-Aφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας ενέκρινε σχέδιο στρατιωτικής επίθεσης στο Βόρειο Μάλι με τη συμμετοχή 5.000  στρατιωτών από το Μάλι και 3.500 Αφρικανών στρατιωτιών από διάφορες χώρες. Η επίθεση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με αεροπορική και επιμελητειακή υποστήριξη των ΗΠΑ, Γαλλίας, Αγγλίας ενώ, πρόσφατα, και η Γερμανία ανακοίνωσε την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στο στρατό του Μάλι. Στη σύνοδο αποφασίστηκε ακόμα και η χρονική διάρκεια της επέμβασης η οποία δεν θα υπερβαίνει το 12μηνο.
Le Comité Grec pour la Solidarité Démocratique Internationale (EEDDA) dénonce au peuple grec, les nouveaux dessins impérialiste pour s’attaquer au nord du Mali, en Afrique, sous les auspices de l’ONU, dont son Secrétaire Général à proposé au Conseil de Sécurité que l’intervention soit effectuée par une force uni africaine. 


Sous prétexte des coups des "islamistes extrêmes" qui ont proclamé l'indépendance de Azavad, dans le nord du pays, le conseil extraordinaire de la Communauté Economique West-Africaine à approuvé le plan d’intervention militaire au nord du Mali, impliquant 5.000 soldats en provenance du Mali et 3.500 soldats africains de différents pays. L’intervention a été décidé de s'effectuer par voie aérienne avec l'appui logistique des Etats-Unis, la France, l'Angleterre et, plus récemment, l'Allemagne a annoncé à dispenser une formation militaire à l'armée du Mali. Le sommet a en plus décidé que la durée de l’intervention ne dépassera pas les 12 mois.
 
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Νέα επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην Παλαιστίνη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην Παλαιστίνη. 

Συγκεκριμένα, χθες το ξημέρωμα, ο ισραηλινός στρατός έκανε έφοδο στη Ραμάλα σε τρεις παλαιστινιακές οργανώσεις, στην «Οργάνωση για την Υπεράσπιση των Φυλακισμένων του Ανταμίρ και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην «Ένωση Παλαιστινίων Γυναικών» και στο «Δίκτυο Παλαιστινιακών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» και, αφού κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και βιντεοκάμερες, σκόρπισαν τριγύρω το περιεχόμενο των φακέλων.
 

Η νέα αυτή επίθεση στη Δυτική Όχθη, περιοχή υπό πλήρη παλαιστινιακό έλεγχο, έλαβε χώρα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως ορίζει σχετική συμφωνία. Είναι, δε, η τελευταία από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ στην περιοχή εδώ και δυο βδομάδες μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος σαν ανεξάρτητος συνομιλητής. Σαν απάντηση, το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών, με στόχο να αποκόψει κάθε πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ.
Διαβάστε περισσότερα...
ΨΗΦΙΣΜΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα

ΨΗΦΙΣΜΑ


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (Π.Α.Σ.ΕΒΕ),
εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην απονομή του βραβείου «Νόμπελ Ειρήνης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε έναν οργανισμό που εμπλέκεται σε πολέμους και καταστροφές χωρών αλλά και στην εξαθλίωση των ίδιων των λαών της Ευρώπης.

Με τη σημερινή αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα, καταγγέλλουμε την κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι χώρες που την συγκροτούν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η αποστολή της ΕΕΔΔΑ στη Βενεζουέλα και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  σας προσκαλεί την Παρασκευή  7 Δεκέμβρη 2012 και ώρα 8 μ.μ. στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, Πατησίων 252, Πλατεία Κολιάτσου
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 10/12: Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με αφορμή την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 10 Δεκέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βασ. Σοφίας 2, από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (Π.Α.Σ.ΕΒΕ).
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 253 - 261 από 337