Γλώσσα:
Home
Συλλυπητήριά για το θάνατο του Σαέμπ Ερεκάτ

Προς τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης

κ. Μαρουάν Τουμπάσι

Αθήνα

 

 

Αθήνα, 11 Νοέμβρη 2020

 

 

Κύριε Πρέσβη,

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του Προεδρείου και των μελών της για το θάνατο του Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σαέμπ Ερεκάτ.

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την απελευθέρωση του παλαιστίνιου αγωνιστή Μάχιρ αλ Ακχράς

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με τους ισραηλινούς και παλαιστίνιους συναγωνιστές και απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις απελευθέρωση του παλαιστίνιου αγωνιστή Μάχιρ αλ Ακχράς.

 

Ο Μάχιρ αλ Ακχράς, πατέρας 6 παιδιών, βρίσκεται στο νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή με σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας της εδώ και 87 μέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκισή του με τη λεγόμενη διοικητική κράτηση. Η κράτηση αυτή είναι εφεύρεση των ισραηλινών αρχών κατοχής με την οποία δικαιολογούν συλλήψεις και φυλακίσεις παλαιστινίων αγωνιστών που παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους, για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του ‘67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς στρατό κατοχής στα εδάφη της, χωρίς πολιτικούς φυλακισμένους στις ισραηλινές φυλακές, χωρίς πρόσφυγες μέσα και έξω από τη χώρα τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Ένα πολύ αγαπητό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και αγαπημένος φίλος για τους περισσότερους από μας έφυγε την Τρίτη από κοντά μας, ο Διονύσης Γεωργόπουλος.

 

Από το 1990 δραστήριο μέλος της ΕΕΔΔΑ, σαν απλό μέλος ή μέσα από το Προεδρείο και τη Γραμματεία, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις, χωρίς να λείψει από καμιά δουλειά τα δύσκολα για το κίνημα χρόνια της δεκαετίας του ’90. Ξεκάθαρος και πάντα σωστά προσανατολισμένος στα ζητήματα διεθνιστικής αλληλεγγύης, στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό μας όσο ζούσε στην Αθήνα, αλλά και μετά από την Κεφαλονιά, όπου με κάθε ευκαιρία διοργάνωνε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, κυρίως για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Συνόδεψε πολλές ομάδες εθελοντικής δουλειάς σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην Κούβα, τη Βενεζουέλα και αλλού.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει το Δήμο της Αθήνας και το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για την πρόσκληση της μαριονέτας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χουάν Γουαϊδό να μιλήσει στα πλαίσια του λεγόμενου Δημοκρατικού Φόρουμ της Αθήνας, που διεξάγεται διαδικτυακά αυτές τις μέρες. Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Ίδρυμα για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό, με τη συνεργασία των εφημερίδων Νιου Γιορκ Τάιμς και Καθημερινή, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία, το Ίδρυμα Κόφι Άναν και το Δήμο Αθηναίων.

 

Ανάμεσα σε άλλους, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Microsoft WW και το «χαϊδεμένο παιδί» της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χουάν Γουαϊδό. Ο Γουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας το Γενάρη του 2019, δεν σταμάτησε από τότε να προωθεί τα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη βίαιη ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Ο Γουαϊδό προσκλήθηκε σαν πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας, ενώ τον έχει αποκηρύξει το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών που τον στήριζαν και έχουν προχωρήσει στην εκλογή άλλου προέδρου, που δεν αναγνωρίζεται από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
Περιοδικό της ΕΕΔΔΑ Νο 83
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 365