Γλώσσα:
Home
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Αθήνα, 2 Απρίλη 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης


της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και του
Secours Populaire Français – Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας (SPF)


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας (
SPF) ενώσαμε τις δυνάμεις μας και μεταφέρουμε για πρώτη φορά από τη Γαλλία στην Ελλάδα 27 τόνους επισιτιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα παραδοθούν σε εργαζόμενους και ανέργους και τις οικογένειες τους την Τετάρτη 4 Απρίλη:

  • στις 8 π.μ. στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, Λεωφόρος Δημοκρατίας,Τέρμα στο Πέραμα,
  • στις 10 π.μ. στην πύλη του εργοστασίου της  «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο (17ο  χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, Παραλία Ασπρόπυργου).

   

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου την ίδια μέρα και ώρα 12:30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

 Θα μιλήσουν:

  • Μάρη Λαυρεντιάδου, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.
  • Julien Lauprêtre, πρόεδρος της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων.

Διαβάστε περισσότερα...
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), ενώνει τη φωνή της με ολόκληρο το προοδευτικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων σε 10 περιφέρειες της χώρας μας.

Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, σε πλήρη σύμπνοια με ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, εφάρμοσαν κάθε είδους επεκτατική πολιτική, συμμετείχαν σε επιθετικούς πολέμους με το μανδύα της ειρηνευτικής δύναμης και στην εκμετάλλευση λαών. Έτσι, δημιούργησαν στρατιές μεταναστών και προσφύγων, που αναζήτησαν ένα ασφαλέστερο αύριο στην «πολιτισμένη» δύση, όπου στοιβάχτηκαν σε περιοχές χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση για τους ίδιους και τους ντόπιους κατοίκους.

 
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που για πάνω από 60 χρόνια αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη. 

 

 

Στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απωθήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό με μάνικες ρήψης νερού γυναίκες από τα παλαιστινιακά εδάφη επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του παλαιστινιακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων για συμπαράσταση στις παλαιστίνιες κρατούμενες στις ισραηλινές φυλακές. Οι 10.000 Παλαιστίνιες, που έχουν κατά καιρούς περάσει από τις φυλακές του Ισραήλ, υπόκεινται σε κάθε είδους βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Λιγοστές είναι αυτές που τολμούν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισής τους φοβούμενες τον επικείμενο εξευτελισμό τους λόγω των αυστηρών ηθών που επικρατούν στους κόλπους της παλαιστινιακής κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα...
Κατάλογος δημοσιευμάτων στο περιοδικό της ΕΕΔΔΑ "Διεθνής Αλληλεγγύη" 1995 - 2010.

 


«Εθνική Επιτροπή ενάντια στο ρατσισμό. Παίζει το ρόλο της;», Γεν. – Μάρ. 1995. Άρθρο αναφορικά με την Εθνική Επιτροπή ενάντια στο Ρατσισμό, την Ξενοφοβία και τη μη Ανοχή και την κυβερνητική πολιτική που αποκλείει συγκεκριμένες ομάδες επικαλούμενη «εθνικούς λόγους». 

 

«Απαρτχάιντ στα Άνω Λιόσια. Οι τσιγγάνοι πρέπει να εξοντωθούν», Οκτ. – Δεκ. 1995. Με ένθετο σημείωμα για την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού και τους αιμοδιψείς Αλβανούς...

«Συνθήκη Σένγκεν. Από τα δημοκρατικά δικαιώματα στο δικαίωμα παρακολούθησης», Απρ. – Ιούν. 1995. Ανάλυση για τη διεκδίκηση, αντίσταση, αμφισβήτηση, για την προστασία και την ενίσχυση της δημοκρατικής αλληλεγγύης και για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους.

Συγκέντρωση στη Νίκαια το 2011

«Ήταν αγώνας ενάντια στο ρατσισμό;», Ιουλ. – Σεπτ. 1995. Κριτική της εκστρατείας νέων κατά του ρατσισμού στα πλαίσια της 3χρονης εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό και τη μη ανοχή (3 – 17 Ιουλίου 1995).

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Προσαγωγή μελών του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του μαζικού κινήματος, και ιδιαίτερα του κινήματος αλληλεγγύης, η αστυνομία προσήγαγε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ΓΑΔΑ, 7 μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης. Η αντιπροσωπεία είχε πάει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία για να διαμαρτυρηθεί και να θυροκολλήσει ψήφισμα αλληλεγγύης με τους πέντε Κουβανούς πατριώτες που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 271 - 279 από 330