Γλώσσα:
Home
Λαχειοφόρος αγορά 2012
Ολοκληρώθηκε η διακίνηση και η κλήρωση των λαχνών του 2012 με πρώτα δώρα δύο ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων, προσφορά εικαστικών για τη στήριξη του έργου της ΕΕΔΔΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τους εικαστικούς καλλιτέχνες Γιώργο Σεκόφσκυ και Ευφροσύνη Παπαϊωάννου για τα πολύ όμορφα έργα τους και όσους συνέβαλαν με την αγορά λαχνών.


Σεκόφσκυ Γιώργος
Καφενείο ο Παράδεισος, 2007
Λάδι σε καμβά, 100 Χ 100 εκ.

Διαβάστε περισσότερα...
Τεύχος No 67 του περιοδικού της ΕΕΔΔΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Στις 4 του Απρίλη 2012, εκπρόσωποι της ΕΕΔΔΑ, αντιπροσωπεία της οργάνωσης Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας  (Secours Populaire Français), εργαζόμενοι και άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Μετάλλου συγκεντρωθήκαμε νωρίς το πρωί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για να συζητήσουμε τα πρόβλημα που υπάρχουν, να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να ξεκινήσουμε τη διανομή της επισιτιστικής βοήθειας (με βασικά είδη διατροφής) στα πλαίσια της αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό που οργάνωσε η ΕΕΔΔΑ και το SPF.  Κατά την επίσκεψη στη Ζώνη δόθηκαν συνεντεύξεις στην τηλεόραση της ΝΕΤ, στον 902 και στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης». Τη δράση αλληλεγγύης κάλυψε με ρεπορτάζ η Γαλλική εφημερίδα Humanité και Humanité Dimanche με δημοσιογράφο που συνόδευε τη γαλλική αποστολή.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, περιέγραψε πως τα συνδικάτα είχαν πολύ σημαντικές κατακτήσεις όπως το 7ώρο, αλλά πως τα δικαιώματα των εργαζομένων από το 2008 υφίστανται ολομέτωπη επίθεση.
Διαβάστε περισσότερα...
Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη στους Φυλακισμένους Παλαιστίνιους
Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη στους Φυλακισμένους Παλαιστίνιους

     Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)  καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που, για πάνω από 60 χρόνια, αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη.


Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πάνω από 6.000 φυλακισμένους Παλαιστίνιους, που υπόκεινται τα πάνδεινα μέσα στις ισραηλινές φυλακές, με μοναδική κατηγορία ότι αγωνίζονται για μια πατρίδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΕΔΔΑ & SPF: Ομιλία της προέδρου της ΕΕΔΔΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Secours Populaire Français ΣΤΟΝ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Αθήνα, ΕΣΗΕΑ, Τετάρτη 4 Απρίλη 2012, ώρα 12:30

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης έχει μια πορεία τριάντα ενός χρόνων διεθνιστικής αλληλεγγύης με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα χρειαζόμασταν πολύ χρόνο  για να θυμηθούμε τους πιο σημαντικούς σταθμούς αυτών των 31 χρόνων ξεκινώντας από το 1981 οπότε πάρθηκε η πρωτοβουλία ίδρυσης της. Η ΕΕΔΔΑ είναι μια μαζική οργάνωση που ιδρύθηκε με στόχο την αλληλεγγύη με τα κινήματα των λαών της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής και όλων των άλλων λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την εθνική τους ανεξαρτησία και κυριαρχία, για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Μέλη της είναι τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και σωματεία, οργανώσεις γυναικών, ειρήνης, προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής και φυσικά πρόσωπα που θέλουν να συμβάλουν ενεργά στην υλοποίηση των στόχων της.

Η ΕΕΔΔΑ θεωρεί χρέος της, σήμερα που χτυπιούνται όλα τα δικαιώματα του ελληνικού  λαού να αναπτύξει πολύ συγκεκριμένη δράση για την ανακούφιση αυτών που βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της με όποιο τρόπο μπορεί, να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της για να στηρίξει αγώνες και πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να δώσουν δύναμη σε αυτούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 271 - 279 από 337