Γλώσσα:
Home
Σύντομο ιστορικό για την Παλαιστίνη

Το όνομα Παλαιστίνη, γνωστό από τα μαθήματα ιστορίας και θρησκευτικών, δεν υπάρχει σήμερα στους χάρτες. Η χώρα αυτή καλύπτεται από το όνομα Ισραήλ.

Μέχρι και το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και την οριστική κατάρρευση και διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο πληθυσμός της Παλαιστίνης είχε διαμορφωθεί σε δύο κύριες ομάδες: μια μικρή μειοψηφία Εβραίων (περίπου 8%) και μία πλειοψηφία Αράβων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών, που ζούσαν μαζί ειρηνικά.  Αυτή η μακρόχρονη συμβίωση των δύο λαών άρχισε να διαταράσσεται, όταν ο Λόρδος Μπάλφουρ, Υπουργός των Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, δήλωσε το Νοέμβριο του 1917 στον Αγγλοεβραίο μεγαλοτραπεζίτη Ρότσιλντ ότι η Μεγάλη Βρετανία ευνοεί την ίδρυση εβραϊκής εθνικής εστίας στην Παλαιστίνη. Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (1918) και ενώ η Παλαιστίνη είχε τεθεί κάτω από βρετανική κηδεμονία, οι σιωνιστές Εβραίοι της Δυτικής Ευρώπη άρχισαν να διοργανώνουν τη μετανάστευση των Εβραίων από τις χώρες που ήταν εγκατεστημένου από αιώνες, στην Παλαιστίνη.

Διαβάστε περισσότερα...
Απεργοί της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"
ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης χαιρετίζει με περηφάνεια, ελπίδα και αισιοδοξία τον αγώνα των ελλήνων χαλυβουργών. Ο αγώνας που συνεχίζεται για 47η ημέρα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται και συσπειρώνονται για να συνεχίσουν την πάλη τους και να μην περάσουν τα μέτρα, όπως η μείωση των μισθών, το 5ωρο, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, οι απλήρωτες υπερωρίες, η κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι απολύσεις και να χτυπηθεί η πολιτική του κεφαλαίου.
Διαβάστε περισσότερα...
Μία σημαντική ενημέρωση από τη Βενεζουέλα

Στις 13 Δεκέμβρη 2011 τα μέλη τμήματος Λατινικής Αμερικής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα από το Γενικό Γραμματέα του ΚΚ της Βενεζουέλας, Όσκαρ Φιγέρα και τον υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις και βουλευτή του Λατινοαμερικάνικου Κοινοβουλίου Κάρολους Βίμερ, που ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στη 13η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το ΚΚΕ, στις 9-11 Δεκέμβρη 2011.

Διαβάστε περισσότερα...
Μία ενδιαφέρουσα επίσκεψη από το Μεξικό

Το Δεκέμβρη που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε μια σημαντική επίσκεψη στα γραφεία της ΕΕΔΔΑ. Ήρθε στις 11 του μήνα να ενημερώσει για τη χώρα του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Μεξικού, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, που βρισκόταν στην Αθήνα στα πλαίσια της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Δεκεμβρίου 2011.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΕΔΥΕ – ΕΕΔΔΑ για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Στα πλαίσια της απαίτησης για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους-μέλους του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, μέλη της ΕΕΔΔΑ και της ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011 κοινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία για την άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχθούν το σχετικό αίτημα του ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 280 - 288 από 330