Γλώσσα:
Home
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που για πάνω από 60 χρόνια αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη. 

 

 

Στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απωθήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό με μάνικες ρήψης νερού γυναίκες από τα παλαιστινιακά εδάφη επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του παλαιστινιακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων για συμπαράσταση στις παλαιστίνιες κρατούμενες στις ισραηλινές φυλακές. Οι 10.000 Παλαιστίνιες, που έχουν κατά καιρούς περάσει από τις φυλακές του Ισραήλ, υπόκεινται σε κάθε είδους βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Λιγοστές είναι αυτές που τολμούν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισής τους φοβούμενες τον επικείμενο εξευτελισμό τους λόγω των αυστηρών ηθών που επικρατούν στους κόλπους της παλαιστινιακής κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα...
Κατάλογος δημοσιευμάτων στο περιοδικό της ΕΕΔΔΑ "Διεθνής Αλληλεγγύη" 1995 - 2010.

 


«Εθνική Επιτροπή ενάντια στο ρατσισμό. Παίζει το ρόλο της;», Γεν. – Μάρ. 1995. Άρθρο αναφορικά με την Εθνική Επιτροπή ενάντια στο Ρατσισμό, την Ξενοφοβία και τη μη Ανοχή και την κυβερνητική πολιτική που αποκλείει συγκεκριμένες ομάδες επικαλούμενη «εθνικούς λόγους». 

 

«Απαρτχάιντ στα Άνω Λιόσια. Οι τσιγγάνοι πρέπει να εξοντωθούν», Οκτ. – Δεκ. 1995. Με ένθετο σημείωμα για την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού και τους αιμοδιψείς Αλβανούς...

«Συνθήκη Σένγκεν. Από τα δημοκρατικά δικαιώματα στο δικαίωμα παρακολούθησης», Απρ. – Ιούν. 1995. Ανάλυση για τη διεκδίκηση, αντίσταση, αμφισβήτηση, για την προστασία και την ενίσχυση της δημοκρατικής αλληλεγγύης και για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους.

Συγκέντρωση στη Νίκαια το 2011

«Ήταν αγώνας ενάντια στο ρατσισμό;», Ιουλ. – Σεπτ. 1995. Κριτική της εκστρατείας νέων κατά του ρατσισμού στα πλαίσια της 3χρονης εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό και τη μη ανοχή (3 – 17 Ιουλίου 1995).

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Προσαγωγή μελών του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης

Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του μαζικού κινήματος, και ιδιαίτερα του κινήματος αλληλεγγύης, η αστυνομία προσήγαγε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ΓΑΔΑ, 7 μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης. Η αντιπροσωπεία είχε πάει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία για να διαμαρτυρηθεί και να θυροκολλήσει ψήφισμα αλληλεγγύης με τους πέντε Κουβανούς πατριώτες που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα...
Η ΕΕΔΔΑ ΓΛΕΝΤΑ
Ούτε η καταρρακτώδης βροχή ούτε η 24ωρη απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποθάρρυνε τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΔΔΑ. Ήρθαν όλοι στο γλέντι της οργάνωσης στο, γνωστό μας πια, Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, στην Πατησίων 252 της Κολιάτσου. Και σε μια ζεστή, συναγωνιστική βραδιά, σε ένα όμορφα διακοσμημένο περιβάλλον, με σπιτικά φαγητά, όμορφο κρασί και τους ήχους λατινοαμερικάνικης μουσικής διασκέδασαν όλοι και έφυγαν με όμορφες αναμνήσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
Η ΕΕΔΔΑ στη συνέντευξη τύπου της ΕΕΔΥΕ:Οι εξελίξεις για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή
Την Τετάρτη, 1 Φλεβάρη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) η ΕΕΔΥΕ έδωσε Συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκε και η ΕΕΔΔΑ μετά από πρόσκληση. 


Η συνέντευξη είχε θέμα «Οι εξελίξεις για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή μετά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα το 2011 στη Λιβύη, με επόμενο στόχο, αυτή τη φορά, Συρία-Ιράν. Η συνεχιζόμενη και επικίνδυνη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς και η ανάγκη ανάπτυξης ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς».

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 280 - 288 από 337