Γλώσσα:
Home
32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την Κυριακή 8 Μάη 2011 πραγματοποιείται η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (Λ. Μεσογείων), όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση. Η ΕΕΔΔΑ μετέχει όπως κάθε χρόνο με το δικό της πανό.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Επέμβαση στην Ακτή Ελεφαντοστού
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ακτή του Ελεφαντοστού, που έρχεται σαν συνέχεια των «ειρηνικών» και μη επεμβάσεων σε Βόρεια Αφρική και αραβικό κόσμο, για να αναφερθούμε μόνο σε αυτές του τελευταίου διαστήματος.  Η νέα αυτή επέμβαση γίνεται και πάλι για τη μοιρασιά της λείας ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, δηλαδή του πλούσιου εδάφους, υπεδάφους και υφαλοκρηπίδας της χώρας, αλλά για μια ακόμα φορά οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν το αίολο πρόσχημα της προστασίας των αμάχων.
Διαβάστε περισσότερα...
Μετά το δημοφήφισμα διχοτόμησης στο Σουδάν
Η ανακούφιση των Νοτιοσουδανών πολιτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι είναι προτιμότερη η διχοτόμηση της χώρας τους σε νότιο και βόρειο τμήμα, προκειμένου να γλιτώσουν από τα δεινά του εμφύλιου πολέμου, φαίνεται να εξανεμίζεται πολύ γρήγορα.  

Από την επόμενη κιόλας μέρα συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις μεταξύ βόρειων και νότιων με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Οι συγκρούσεις αυτές ανάμεσα σε Βορειοσουδανούς και Νοτιοσουδανούς στρατιώτες και νομάδες του νότου γίνονται με αιτία την πρόσβαση των κοπαδιών των τελευταίων στις πηγές νερού. Επειδή, όμως, όλες συμβαίνουν στην περιοχή του Αμπιέι ή γύρω από αυτήν, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι το πρόσχημα αυτό είναι πλασματικό και ότι η πραγματική αιτία είναι η διαπάλη ανάμεσα σε βορρά και νότο για την προσάρτηση της πλούσιας αυτής περιοχής σε αποθέματα πετρελαίου, που παραμένει διαφιλονικούμενη μιας και, όλως περιέργως, έμεινε έξω από τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος.
Διαβάστε περισσότερα...
Επιθέσεις βίας σε πακιστανούς μετανάστες σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Ρέντη
Αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ θα μοιράσει αύριο, 27/3/2011, ανακοίνωση στους δρόμους της Νίκαιας, ξεκινώντας από την πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 3:00 το μεσημέρι όπου διοργανώνεται το αντιρατσιστικό συλλατήριο αντιρατσιστικών τοπικών οργανώσεων και άλλων φορέων. Πιέστε εδώ για την ανακοίνωση.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Επέμβαση στη Λιβύη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα επέμβαση των Γάλλων και Βρετανών ιμπεριαλιστών, αυτή τη φορά στη Λιβύη με το πρόσχημα ότι τους κάλεσαν σε βοήθεια οι αντιμαχόμενοι τον Καντάφι Λίβυοι.  

Οποιαδήποτε επέμβαση, με όποιο πρόσχημα κι αν αυτή γίνεται, είναι μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας ανεξάρτητης και κυρίαρχης, ο λαός της οποίας έχει το δικαίωμα να δώσει ο ίδιος τη λύση της επιλογής του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η επέμβαση έχει θύματα αθώους άμαχους που, εκ των υστέρων, θα θεωρηθούν «παράπλευρες απώλειες στη μάχη για τη δημοκρατία».
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 298 - 306 από 330