Γλώσσα:
Home
Καταστατικό
Κεφάλαιο πρώτο
Ίδρυση – Επωνυμία – Έδρα
Άρθρο 1
Ιδρύεται μη κυβερνητικό, μη επιχορηγούμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση, μη κερδοσκοπικό – κοινωφελές Σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί σωματείων και Ενώσεων.
Διαβάστε περισσότερα...
Ιδρυτική Διακήρυξη
Αθήνα,  Σεπτέμβρης 1981

Τριανταέξι χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η ανθρωπότητα βρίσκεται ακόμα μακριά από την εμπέδωση των βασικών εκείνων ανθρωπιστικών ιδανικών για τα οποία δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θυσιάστηκαν στην πιο αιματηρή εκατακόμβη της Ιστορίας.
Διαβάστε περισσότερα...
Πρωτοβούλια Ίδρυσης
Γεγονότα και εξελίξεις 1981 - 1982

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Ε.Ε.Δ.Δ.Α. ξεκίνησε από την συνειδητοποιήση μιας στυγνής και απάνθρωπης πραγματικότητας, που έχουν διαμορφώσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα σε βάρος πάμπολλων λαών της γης, στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, τη Νότια και
και Κεντρική Αμερική και τους λαούς που αγωνίζονται για Εθν. Ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο και ειρήνη.
Διαβάστε περισσότερα...
Απολογισμός 2014 - Προγραμματισμός

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2014, 30.3.2015 

Α) ΓΕΝΙΚΑ

Από τις αρχές του χρόνου έχουμε μια νέα κατάσταση, μια νέα συγκυβέρνηση, αυτή τη φορά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με την προηγούμενη. Η πολιτική της κυβέρνησης υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των μεγάλων οικονομικών ομίλων, κι αυτό χαρακτηρίζει τις διαπραγματεύσεις με τους λεγόμενους εταίρους. Η «αριστερή» φρασεολογία χρησιμοποιείται για τη χειραγώγηση του λαού. 

Διαβάστε περισσότερα...
Απολογισμός 2010 - Προγραμματισμός

Το 2011 είναι η χρονιά που η ΕΕΔΔΑ κλείνει 30 χρόνια δράσης. Τριάντα χρόνια διεθνιστικής αλληλεγγύης με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Θα χρειαζόμασταν πολύ χρόνο για να θυμηθούμε κάποιους σημαντικούς σταθμούς αυτών των 30 χρόνων, έχουμε όμως υπόψη μας να κάνουμε κάποια εκδήλωση για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να τιμήσουμε αυτά τα 30 χρόνια σκληρής δουλειάς.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 298 - 306 από 337