Γλώσσα:
Home
Προγράμματα με χρηματοδοτηση της Υ.Δ.Α.Σ.

Η ΕΕΔΔΑ ασχολείται με τον τομέα της επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας από το 1987. Από τις πολυποίκιλες δράσεις της σημειώνονται εδώ όσες αφορούν στην παροχή επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας που έχουν χρηματοδοτηθεί ή συγχρηματοδοτηθεί  από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών (σημειώνεται το ποσοστό συμμετοχής).

Διαβάστε περισσότερα...
Οικονομική ενίσχυση
Η ΕΕΔΔΑ για την ενίσχυση των δράσεών της στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ελληνικού λαού στα ζητήματα διεθνούς αλληλεγγύης έχει εκδόσει κουπόνια των 5 και 10 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκδόσεις ΕΕΔΔΑ

Κάθε προσπάθεια, κάθε προσφορά είναι πολύτιμη για τη βοήθεια των καταπιεσμένων λαών. Η Επιτροπή μας έχει απόλυτη συνείδηση αυτής της αλήθειας και στόχος της είναι να συνεισφέρει υλικά και ηθικά στους λαούς που αγωνίζονται. Στην ΕΕΔΔΑ θα βρείτε:
 
*CD με τραγούδια από τη Λατινική Αμερική και ενημερωτικό DVD, εκδόσεις της ΕΕΔΔΑ στην τιμή των 5 ευρώ.  

*Το βίβλιο τα "Παιδιά της Ιντιφάντα" στην τιμή των 3 ευρώ. Διαβάστε κριτική για το βιβλίο εδώ (σελίδες 5 και 6).

Διαβάστε περισσότερα...
Ημερολόγιο 2012!
Αποστολή της ΕΕΔΔΑ στην Κολομβία το καλοκαίρι του 2010

Όσο δυσκολότερες οι συνθήκες σε μια χώρα, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για αλληλεγγύη. Το ότι αυτό δεν είναι απλώς μια στερεότυπη κουβέντα φάνηκε καθαρά στα μέλη της αποστολής που έστειλε η ΕΕΔΔΑ και φέτος το καλοκαίρι στην Κολομβία.

 

Η ιστορία της Κολομβίας είναι αρκετά περίπλοκη και διαποτισμένη με τους γνωστούς αγώνες ενάντια πρώτα στην ισπανική αποικιοκρατία και μετά από την «ανεξαρτητοποίησή» της το 1810 ενάντια στους διάφορους ξένους επεμβατίες, Αμερικάνους και Ευρωπαίους. Ο ιστορικός απελευθερωτής (Libertador) είναι κι εδώ ο γεννημένος στη Βενεζουέλα Σιμόν Μπολίβαρ (1783-1830), μεγάλο σύμβολο λατινοαμερικάνικης ελευθερίας, ηρωισμού και αξιοπρέπειας.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 307 - 315 από 330