Γλώσσα:
Home
Μετά το δημοφήφισμα διχοτόμησης στο Σουδάν
Η ανακούφιση των Νοτιοσουδανών πολιτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι είναι προτιμότερη η διχοτόμηση της χώρας τους σε νότιο και βόρειο τμήμα, προκειμένου να γλιτώσουν από τα δεινά του εμφύλιου πολέμου, φαίνεται να εξανεμίζεται πολύ γρήγορα.  

Από την επόμενη κιόλας μέρα συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις μεταξύ βόρειων και νότιων με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Οι συγκρούσεις αυτές ανάμεσα σε Βορειοσουδανούς και Νοτιοσουδανούς στρατιώτες και νομάδες του νότου γίνονται με αιτία την πρόσβαση των κοπαδιών των τελευταίων στις πηγές νερού. Επειδή, όμως, όλες συμβαίνουν στην περιοχή του Αμπιέι ή γύρω από αυτήν, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι το πρόσχημα αυτό είναι πλασματικό και ότι η πραγματική αιτία είναι η διαπάλη ανάμεσα σε βορρά και νότο για την προσάρτηση της πλούσιας αυτής περιοχής σε αποθέματα πετρελαίου, που παραμένει διαφιλονικούμενη μιας και, όλως περιέργως, έμεινε έξω από τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος.
Διαβάστε περισσότερα...
Επιθέσεις βίας σε πακιστανούς μετανάστες σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Ρέντη
Αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ θα μοιράσει αύριο, 27/3/2011, ανακοίνωση στους δρόμους της Νίκαιας, ξεκινώντας από την πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 3:00 το μεσημέρι όπου διοργανώνεται το αντιρατσιστικό συλλατήριο αντιρατσιστικών τοπικών οργανώσεων και άλλων φορέων. Πιέστε εδώ για την ανακοίνωση.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Επέμβαση στη Λιβύη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα επέμβαση των Γάλλων και Βρετανών ιμπεριαλιστών, αυτή τη φορά στη Λιβύη με το πρόσχημα ότι τους κάλεσαν σε βοήθεια οι αντιμαχόμενοι τον Καντάφι Λίβυοι.  

Οποιαδήποτε επέμβαση, με όποιο πρόσχημα κι αν αυτή γίνεται, είναι μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας ανεξάρτητης και κυρίαρχης, ο λαός της οποίας έχει το δικαίωμα να δώσει ο ίδιος τη λύση της επιλογής του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η επέμβαση έχει θύματα αθώους άμαχους που, εκ των υστέρων, θα θεωρηθούν «παράπλευρες απώλειες στη μάχη για τη δημοκρατία».
Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με νίκες έληξε η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης συμμερίζεται τη χαρά των 300 μεταναστών απεργών πείνας και συγχαίρει την αταλάντευτη στάση και σταθερότητα που έδειξαν στον αγώνα τους επιτυγχάνοντας νίκες όπως η μείωση του χρόνου υποβολής αίτησης διαμονής από 12 σε 8 χρόνια και η διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργασία. Ελπίζουμε να ανακάμψει η υγεία όλων μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας και να συνεχιστεί ο αγώνας μέσα από το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που τέθηκαν από τους ίδιους, αλλά και την πληθώρα των υποστηρικτών τους.
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ενδεχόμενη επέμβαση στη Λιβύη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, καθώς και την πρόταση του ΟΗΕ για ενδεχόμενη επέμβαση στη Λιβύη σαν άκρως υποκριτική και επικίνδυνη.  

Υποκριτική επειδή, για χρόνια ολόκληρα, με εμπορικές και άλλες συναλλαγές όλοι  τους συντηρούσαν το «καθεστώς Καντάφι» που, ξαφνικά, «ανακάλυψαν» ότι είναι καταπιεστικό και αντιδημοκρατικό.
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 307 - 315 από 337