Γλώσσα:
Home
Μήνυμα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν οι 300 απεργοί πείνας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας και για μία κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα...
Ο Φράχτης στον Έβρο ένα ακόμα κατασταλτικό μέτρο της καπιταλιστικής κρίσης
Η ανέγερση φράχτη με θερμικές κάμερες κ.ά. στα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χλμ. στην Άνω Βύσσα, σε συνεργασία με τη FRONTEX φέρνει στην Ελλάδα πρακτικές εξόντωσης μεταναστών και προσφύγων που θυμίζουν το καθεστώς στα σύνορα ΗΠΑ–Μεξικού, Ισραήλ–Παλαιστίνης και των ισπανικών θυλάκων στις μεσογειακές ακτές του  Μαρόκου Θέουτα και Μελίγια. Η πρακτική που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει σαν στόχο να δυσκολέψει το πέρασμα Αφγανών, Ιρακινών, Κούρδων, Αλγερινών και άλλων, δεδομένου ότι άλλες διαδρομές, όπως από την Ιταλία και Γαλλία, έχουν ήδη εκτραπεί. Το 2010, έως το Νοέμβριο, στον Έβρο ποταμό βρέθηκαν 20 πτώματα –από το δέλτα και πιο βόρεια περνούν, σύμφωνα με μαρτυρίες, 100, 200, μέχρι και 350 άνθρωποι την ημέρα και η πρακτική του φράχτη θα δώσει ένα ακόμα καίριο χτύπημα κυρίως στο δικαίωμα στο άσυλο.
Διαβάστε περισσότερα...
Προγράμματα με χρηματοδοτηση της Υ.Δ.Α.Σ.

Η ΕΕΔΔΑ ασχολείται με τον τομέα της επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας από το 1987. Από τις πολυποίκιλες δράσεις της σημειώνονται εδώ όσες αφορούν στην παροχή επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας που έχουν χρηματοδοτηθεί ή συγχρηματοδοτηθεί  από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών (σημειώνεται το ποσοστό συμμετοχής).

Διαβάστε περισσότερα...
Οικονομική ενίσχυση
Η ΕΕΔΔΑ για την ενίσχυση των δράσεών της στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ελληνικού λαού στα ζητήματα διεθνούς αλληλεγγύης έχει εκδόσει κουπόνια των 5 και 10 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...
Εκδόσεις ΕΕΔΔΑ

Κάθε προσπάθεια, κάθε προσφορά είναι πολύτιμη για τη βοήθεια των καταπιεσμένων λαών. Η Επιτροπή μας έχει απόλυτη συνείδηση αυτής της αλήθειας και στόχος της είναι να συνεισφέρει υλικά και ηθικά στους λαούς που αγωνίζονται. Στην ΕΕΔΔΑ θα βρείτε:
 
*CD με τραγούδια από τη Λατινική Αμερική και ενημερωτικό DVD, εκδόσεις της ΕΕΔΔΑ στην τιμή των 5 ευρώ.  

*Το βίβλιο τα "Παιδιά της Ιντιφάντα" στην τιμή των 3 ευρώ. Διαβάστε κριτική για το βιβλίο εδώ (σελίδες 5 και 6).

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 316 - 324 από 341