Γλώσσα:
Home
15 Μάη - Ημέρα της Παλαιστινιακής ΝΑΚΜΠΑ

15 Μάη - Ημέρα της Παλαιστινιακής ΝΑΚΜΠΑ

 

 

Η φετινή επέτειος της ΝΑΚΜΠΑ, της καταστροφής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε πιο δεινή θέση από ποτέ. Μετά τους πολύμηνους και πολύνεκρους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας με πρόσχημα το χτύπημα της Χαμάς, ήρθε η πανδημία του κορονοϊού να πλήξει την Παλαιστίνη με ανυπολόγιστες μελλοντικές συνέπειες.

 

Σαν να μην ήταν, όμως, αρκετά αυτά όπως και τόσα άλλα που έχει υποστεί ο παλαιστινιακός λαός από την εξηντάχρονη και πλέον ισραηλινή στρατοκρατική πολιτική απέναντί του, με την ανοχή και τις ευλογίες όλων των ιμπεριαλιστικών κρατών της γης, ήρθε τώρα και η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να  προσαρτήσει στο κράτος του Ισραήλ την κοιλάδα του Ιορδάνη.

Διαβάστε περισσότερα...
Ανακοίνωση για τις συνεχιζόμενες προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ αναφορικά με την Παλαιστίνη

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ οι οποίες, με δήλωση του εντεταλμένου τους αμερικανού πρέσβη στο Ισραήλ, υποστήριξαν εκ νέου την προσάρτηση των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Κοιλάδας του Ιορδάνη και της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ με στόχο την υποτιθέμενη επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος και τη δήθεν δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. 

 

Η υποκρισία των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο με δηλώσεις του τύπου ότι δεν δίνουν λευκή επιταγή στο Ισραήλ για τις προσαρτήσεις αυτές αλλά, αντίθετα, απαιτούν την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου το οποίο απαιτούν να ξεκινήσει με διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Η μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και το σχέδιο του Ντ. Τραμπ δείχνουν ακριβώς τις προθέσεις τους να προσαρτήσουν αυτές τις περιοχές στο κράτος του Ισραήλ καθώς και να διατηρήσουν ανέγγιχτους τους ισραηλινούς εποικισμούς, όλα ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις του παλαιστινιακού λαού.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με αγανάκτηση την απόπειρα εισβολής παραστρατιωτικών μισθοφόρων από το έδαφος της Κολομβίας στη Βενεζουέλα, προκειμένου να προβούν σε μια σειρά δολιοφθορές, σε μια ακόμη προσπάθεια να βοηθήσουν στην ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

 

Η απόπειρα αυτή εντάσσεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, που με την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιδραστικών λατινοαμερικάνικων κυβερνήσεων, με πρώτη και καλύτερη την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε της Κολομβίας, να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ώστε να βάλουν στο χέρι τις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.   

Διαβάστε περισσότερα...
Περιοδικό της ΕΕΔΔΑ, τεύχος Νο82
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με αφορμή τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε μετανάστες και πρόσφυγες, που διαμένουν σε καταυλισμούς και δομές φιλοξενίας σαν την Ερμιονίδα, στοιβαγμένοι σε ξενοδοχεία, ξεχασμένοι και εγκαταλειμμένοι από τους πάντες, χωρίς ευκαιρία διαφυγής (ακριβώς όπως όλοι οι μετανάστες και Ρομά που ζουν σε καταυλισμούς), καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν πήρε κανένα από τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία τους αλλά και για την προστασία των κατοίκων της περιοχής. 

 

Ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία, με Έκθεσή της που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, επιρρίπτει βαριές ευθύνες στις ελληνικές αρχές για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και ζητά τόσο από τη χώρα μας όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξουν το δικαίωμα στο άσυλο, χωρίς, βέβαια, να αναφέρει ότι όλες ανεξαίρετα οι χώρες της ΕΕ έχουν κατηγορηματικά απορρίψει κάθε συζήτηση για αναλογικό καταμερισμό των μεταναστών κλείνοντας ερμητικά τα σύνορά τους.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 37 - 45 από 359