Γλώσσα:
Home
Πρόγραμμα του 2005 για ύδρευση και αποχέτευση σε χωριά της Παλαιστίνης

  

Στα πάνω από πέντε χρόνια που μεσολάβησαν από την έκρηξη της δεύτερης Ιντιφάντα, στις 29 Σεπτεμβρίου 2000, τεράστιες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε όλους τους τομείς της Παλαιστινιακής οικονομίας από τις συνεχείς επιδρομές των Ισραηλινών και τους παρατεταμένους αποκλεισμούς των πόλεων και των χωριών. Το ποσοστό της ανεργίας έφτασε το 80%.

Διαβάστε περισσότερα...
Μπριγάδα εθελοντικής εργασίας στη Βενεζουέλα, Αύγουστος 2005

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή της πρώτης ελληνικής ομάδας εθελοντικής εργασίας στη Βενεζουέλα, που διοργάνωσε η ΕΕΔΔΑ, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε ήδη από το 1984.

Διαβάστε περισσότερα...
Παρατηρήσεις – εκτιμήσεις για το νόμο για τους μετανάστες 3386/2005

Μετά από πολλές συσκέψεις και εξαγγελίες την προηγούμενη χρονιά ότι "μέχρι το τέλος του 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα έλυνε τα προβλήματα των μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας" και υπολογίζονται σε πάνω από 1.600.000, ψηφίστηκε τελικά από την κυβέρνηση ο νέος νόμος για τους μετανάστες (Ν. 3386/2005).

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης της Ν.Δ. αποτελεί συνέχεια αλλά και μετεξέλιξη σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση του προηγούμενου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία για τους μετανάστες στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι μετανάστες έχουν θέση ως φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόγραμμα εκπαίδευσης γυναικών σε αγροτικές κοινότητες της Δυτικής Ραμάλα και της Τζενίν 2005 - 2006

Τον Οκτώβρη του 2000, οι Ισραηλινοί άρχισαν την κατασκευή του «Τείχους Ασφαλείας», με αποτέλεσμα να χωριστούν τα παλαιστινιακά εδάφη σε καντόνια αποκομμένα μεταξύ τους, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Τα σημεία ελέγχου, η συχνή απαγόρευση της κυκλοφορίας και η συστηματική καταστροφή των αγροτικών γαιών είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Παλαιστίνιοι να πάνε στις δουλειές τους στο Ισραήλ ή σε άλλες περιοχές μέσα στα παλαιστινιακά εδάφη και η ανεργία να εκτοξευτεί στα σημερινά ύψη.

Διαβάστε περισσότερα...
Το Απαρτχάιντ και το χρέος του Νότου της Αφρικής
Το Απαρτχάιντ και το χρέος του Νότου της Αφρικής
Έκδοση 2001
Διαβάστε
εδώ
<< Αρχική < Προηγούμενα 41 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 361 - 365 από 365