Γλώσσα:
Home
Απελευθέρωση της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η πρόσφατη σύλληψη της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, έφερε ξανά στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα των παιδιών και εφήβων της Παλαιστίνης που συλλαμβάνονται και καταδικάζονται από ισραηλινά στρατοδικεία.

 

Κάθε χρόνο, περίπου 700 παιδιά κάτω των 18 ετών από τα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης συλλαμβάνονται, ανακρίνονται, κρατούνται και καταδικάζονται από τα ισραηλινά στρατοδικεία. Περισσότερα από 12.000 έχουν συλληφθεί από το 2000 μέχρι σήμερα ενώ 300 από αυτά κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές ή σε κρατητήρια από τον Ιούλη του 2017. Οι συλλήψεις αυτές γίνονται είτε στη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας είτε αμέσως μετά ή και σε νυχτερινές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής. Πολλά από τα παιδιά αυτά κρατούνται στις ίδιες φυλακές με τους ενήλικες κάτω από τραγικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα...
Ανεπιθύμητο το γεράκι του πολέμου στην Ελλάδα!

Ανεπιθύμητο το γεράκι του πολέμου στην Ελλάδα!

 

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε ο ισραηλινός πρόεδρος, Ρέουβεν Ρίβλιν. Αφορμή για την επίσκεψη αυτή η επέτειος του ολοκαυτώματος. Αιτία, το παραπέρα βάθεμα στις σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Ισραήλ.

 

Η ελληνική κυβέρνηση, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της θέσης της χώρας μας στους γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο, το Αιγαίο στηρίζει κάθε είδους ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων βάζοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή και την ευημερία των λαών της, μαζί και του ελληνικού.


Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 9-2-2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) διοργανώνει συζήτηση με θέμα τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ και την εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, την Παρασκευή, 9 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της, Ηπείρου 5, 5ος όροφος.

 

Θα μιλήσει ο Γιώργος Μηλιώνης, δημοσιογράφος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. 

Διαβάστε περισσότερα...
Προσφορά αλληλεγγύης στους μετανάστες πρόσφυγες στη Σάμο

 Δεκάδες δέματα με χειμωνιάτικα ρούχα και παπούτσια ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και κουβέρτες παρέδωσαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Σάμου, της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και των Γυναικείων Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), την Παρασκευή 19 Γενάρη 2018, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης για τις μεγάλες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί εκεί παρά τη θέλησή τους. 

Τα χειμωνιάτικα είδη συγκεντρώθηκαν από τους παραπάνω φορείς, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά Συλλόγων και σωματείων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στην τελευταία αποστολή ο μεγαλύτερος όγκος των ειδών είχαν σταλεί από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και από το Σύλλογο Γυναικών Ηλιούπολης - μέλους της ΟΓΕ, τους οποίους θερμά ευχαριστούν μαζί με τους άλλους φορείς και τους εύχονται η νέα χρονιά να δυναμώσει τους κοινούς αγώνες.

Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσκληση σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη 19/12/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αθήνα, 12 Δεκέμβρη 2017

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)   σας καλούν στην εκδήλωση με θέμα: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ».

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 54 από 305