Γλώσσα:
Home
Πέθανε ο Κομαντάντε Φιδέλ Κάστρο Ρους΄

 Αγαπητοί συναγωνιστές,

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Επικεφαλής Κομαντάντε Φιδέλ Κάστρο Ρους, ενός μεγάλου επαναστάτη που συνέδεσε τη ζωή του με την ιστορία της Κούβας τα τελευταία 70 χρόνια, αλλά και με τους αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Πενήντα οχτώ χρόνια τώρα, η σοσιαλιστική πορεία, τα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης σε όλους τους τομείς, οι αγώνες του κουβανικού λαού ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, ενάντια στην «Κοινή Θέση» και τη διπρόσωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διεθνιστική αλληλεγγύη που απλόχερα δόθηκε σε όσους λαούς τη χρειάστηκαν, οι τεράστιες θυσίες του κουβανικού λαού στη διάρκεια της «ειδικής περιόδου» μετά τις ανατροπές στη Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, είναι στενά δεμένα με τον Φιδέλ Κάστρο και την καθοδήγηση της πάλης για την εξάλειψη της εκμετάλλευσης και καταπίεσης των λαών.

Διαβάστε περισσότερα...
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην πορεία για την 42η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανόπνευστη εφτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας και ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ.

 

Η φετινή επέτειος έχει μια επιπλέον συμβολική σημασία, μιας και πραγματοποιείται στον απόηχο της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα και των μεγάλων αντιαμερικανικών διαδηλώσεων του λαού μας ενάντια στους πολέμους, τις επεμβάσεις και τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλουν σε όλες τους λαούς οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Διαβάστε περισσότερα...
Δελτίο Τύπου για απαγόρευση λειτουργίας Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο κατήφορος της κυβέρνησης Ερντογάν δεν έχει τελειωμό. Αφού εξαπέλυσε ανελέητο κυνηγητό σ’ όλους τους πολιτικούς αντιπάλους της με πρόσχημα τη συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού, συνεχίζει τώρα το κυνήγι μαγισσών.

 

Με αντιδημοκρατικό και καθόλα παράλογο τρόπο αποφάσισε την «προσωρινή» απαγόρευση της λειτουργίας εκατοντάδων οργανώσεων, ανάμεσά τους και της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, με  το ευρηματικό «πρόσχημα» τη δήθεν εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες. 

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΕΔΔΑ για την Τρίτη, 15 Νοέμβρη 2016 - Επίσκεψη Ομπάμα


ΚΑΛΕΣΜΑ 

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την άφιξη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκουν τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΔΔΑ κάθετα αντίθετους, πολύ περισσότερο που η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται παραμονές του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κορυφαίας στιγμής της αντίθεσης του λαού μας ενάντια στην αμερικάνικη ιμπεριαλιστική πολιτική.

 

Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, για τη Νέα Μέση Ανατολή, το νέο σχέδιο για δήθεν επίλυση του Κυπριακού, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο πόλεμος που μαίνεται σε Συρία και Ιράκ, η σχεδιαζόμενη επίθεση στη Λιβύη, οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και γίνονται με τη στήριξη και κάλυψη των ιμπεριαλιστών, αποτελούν σημάδια ότι οι εξελίξεις θα είναι εξαιρετικά αρνητικές τόσο για το λαό μας όσο και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Η χώρα μας, με πλήρη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, σπρώχνεται όλο και πιο βαθιά στη δίνη των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ανταγωνισμών και αντιθέσεων με συνέπειες που κανείς δεν  μπορεί πια να ονομάσει απρόβλεπτες. 

Διαβάστε περισσότερα...
Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 81 από 294