Γλώσσα:
Home
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προβοκάτσιας της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε στενή συνεργασία με την κουβανο-αμερικανική μαφία

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την πρόσφατη προβοκάτσια που ενορχηστρώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε στενή συνεργασία με την κουβανο-αμερικανική μαφία και εκτελέστηκε από μικρές ομάδες αντεπαναστατών που ζουν μέσα στην Κούβα και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

 

Τα προεόρτια αυτής της προβοκάτσιας είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό με μικροσυγκεντρώσεις έξω από υπουργεία και με τα ίδια συνθήματα περί «ελευθερίας», «δημοκρατίας», «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και –άκουσον-άκουσον!- για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που μεγαλοποιούνταν από ΜΜΕ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού. Αυτή τη φορά, η προβοκάτσια ξεπέρασε εύκολα τα σύνορα της Κούβας και ακόμα και τα ΜΜΕ της χώρας μας, που δεν απασχολούνται ιδιαίτερα με την κατάσταση σ’ αυτή τη χώρα της Καραϊβικής, έσπευσαν να παρουσιάσουν τις παραποιημένες, όπως φάνηκε στη συνέχεια, εικόνες από τους δρόμους της Κούβας.

Διαβάστε περισσότερα...
Διεθνής Αλλληλεγγύη, Τεύχος Απριλίου Νο 84
Διαβάστε περισσότερα...
Ένταση της καταστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες

 Το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με χρονοδιάγραμμα σε επίπεδο τριμήνου ανά έτος ως το 2023 το αργότερο, ενισχύει την καταστολή στα σύνορα, εντείνει τις απελάσεις, θεσμοθετεί συντονιστή επιστροφών και νέα επιχειρησιακή στρατηγική, τροποποίηση του κανονισμού Eurodac (για τα δεδομένα που συλλέγονται), ενίσχυση της FRONTEX, αξιόπιστο σύστημα ετοιμότητας και αντίδρασης σε περίπτωση κρίσεων, νομοθεσία για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης (όπως τις ονομάζουν) και ανωτέρας βίας, με την οποία θα καταργείται μέχρι και η Οδηγία για προσωρινή προστασία, πρόβλεψη ενίσχυσης των ΜΚΟ κ.α. Το νέο σύμφωνο αφήνει άθικτο τον «Κανονισμό του Δουβλίνου» και ενισχύει ουσιαστικά την πολιτική του εγκλωβισμού και της καταστολής, ενώ ονομάζει «αλληλεγγύη» το διαμοιρασμό της καταστολής και των απελάσεων.

Διαβάστε περισσότερα...
15 Μάη. ΝΑΚΜΠΑ: 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Άλλη μια επέτειος της Νάκμπα τιμάται και φέτος από τον παλαιστινιακό λαό κάτω από αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της συνεχιζόμενης επεκτατικής πολιτικής του Ισραήλ. Οι ισραηλινές επιθέσεις των πάνοπλων αρχών κατοχής ενάντια στους Παλαιστίνιους, που μόνο τους όπλο έχουν τις πέτρες, συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά.

 

Μετά τις συνεχιζόμενες αρπαγές παλαιστινιακής γης, τις εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους και τις επεκτάσεις των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, η φετινή επέτειος της Νάκμπα σκιάζεται από νέες ισραηλινές επιθέσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και πιο συγκεκριμένα στο τέμενος Αλ Άκτσα. Εκεί συγκεντρώθηκαν χιλιάδες μουσουλμάνοι για την τελευταία προσευχή της Παρασκευής του Ραμαζανιού, ορισμένοι από τους οποίους πέταξαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες που έκαναν επιδεικτικά την εμφάνισή τους. Οι Ισραηλινοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 180 παλαιστίνιοι διαδηλωτές και 6 ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίες. 

Διαβάστε περισσότερα...
Όλοι την Κυριακή 16 Μάη 2021, στις 6 μμ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, που προγραμματίζει η ΕΕΔΥΕ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Κυριακή 16 Μάη, 6 το απόγευμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην ισραηλινή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

 

Η παρουσία μας στη συγκέντρωση και πορεία είναι αναγκαία όσο ποτέ. Γιατί οι πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών σε σχεδόν κάθε γωνιά της γης, για την όσο το δυνατό καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων τους, οικονομικών και γεωστρατηγικών, δυναμιτίζουν την ειρήνη και ασφάλεια όσων λαών δεν βιώνουν ήδη τη φρίκη του πολέμου.

 

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, βρίσκουν άλλους εχθρούς για να τους «εκδημοκρατίσουν» και να φέρουν την «ευημερία» στους λαούς με μοναδικό στόχο την καταπάτηση των εδαφών τους, την υφαρπαγή του πλούτου τους, την εξασφάλιση των οδών μεταφοράς του κλεμμένου αυτού πλούτου.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 365