Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη νέα συμφωνία, που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το κράτος του Ισραήλ για τη δημιουργία αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

 

Με τη συμφωνία αυτή, την οποία το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα αποκαλώντας τη ως «τη μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών», η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει για 22 ολόκληρα χρόνια στην ισραηλινή ιδιωτική εταιρία «Elbit Systems» την εκπαίδευση των ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι του ποσού των 1.365 δις ευρώ, ενώ την ίδια ώρα το δημόσιο σύστημα υγείας στενάζει κάτω από το βάρος της πανδημίας και η κυβέρνηση μειώνει το κονδύλι στον προϋπολογισμό για την υγεία.  

 

Μεθοδεύει, επίσης, το πέρασμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΛΒΟ) σε ισραηλινή ιδιωτική εταιρία με αντάλλαγμα την αντικατάσταση των στρατιωτικών τζιπ και των ελληνικών τουφεκιών με αντίστοιχα ισραηλινού σχεδιασμού. Δηλαδή, δεσμεύει για 22 χρόνια την ανεξαρτησία της αμυντικής ικανότητας της αεροπορίας μας σε μια ξένη δύναμη, τα επεκτατικά και φιλοπόλεμα συμφέροντα της οποίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας.

Διαβάστε περισσότερα...
Αποχαιρετισμός στον Κώστα Πατέρα

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) αποχαιρετά σήμερα με απέραντη θλίψη το συναγωνιστή Κώστα Πατέρα, που έφυγε τόσο πρόωρα για το τελευταίο και χωρίς γυρισμό ταξίδι του.

 

Ο Κώστας ήταν από το 2005 μέλος του Προεδρείου και του Αντιρατσιστικού Τμήματος της οργάνωσής μας. Η συμβολή του εκεί υπήρξε καθοριστική με δράση και προτάσεις, στην εφαρμογή των οποίων πρωτοστατούσε. Μας βοηθούσε στις μεταφράσεις στα αγγλικά για κάθε είδους ανακοινώσεις, για οποιοδήποτε Τμήμα της οργάνωσής μας κι αν επρόκειτο, ακούραστα, αγόγγυστα, όσο απασχολημένος κι αν ήταν στον επαγγελματικό του τομέα.

 

Η ένταξη και δράση του Κώστα Πατέρα στην ΕΕΔΔΑ ήταν για μας μια ευτυχής συγκυρία. Δραστήριος, συνεπής, ευγενής, ήρεμος και πάντα χαμογελαστός, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, άφησε ένα υπέροχο αποτύπωμα στη μνήμη όλων μας όσοι τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε από κοντά.  

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επιθετική πολιτική των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

 

Η βαρβαρότητα αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα μια δολοφονία ενός 13χρονου Παλαιστίνιου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, το «λάθος» των οποίων ήταν ότι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία εβραϊκού εποικισμού κοντά στο χωριό τους, Μπουγκαΐρ, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.  

 

Ποιο ήταν, όμως, το λάθος που έκαναν οι τέσσερις Παλαιστίνιοι του καταυλισμού Καλαντίγια, που τραυματίστηκαν από ισραηλινούς ασφαλίτες οι οποίοι, ντυμένοι με πολιτικά, εισέβαλαν στον καταυλισμό τις αμέσως επόμενες μέρες; 

 

Κανείς δεν μπορεί πια να κλείνει τα μάτια μπροστά σ’ αυτή την πολιτική, που καθημερινά εξαχρειώνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ, την αδιαφορία της ΕΕ και την «αφωνία» του ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
29 Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 29 Νοέμβρη από όλους τους αντιιμπεριαλιστές της γης, χαιρετίζει, για ακόμη μια φορά, τον ανειρήνευτο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα του κράτους του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η φετινή επέτειος βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε δεινότερη θέση από κάθε άλλη φορά, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που εφαρμόζεται παγκόσμια πάντα με θύματα τους λαούς της γης και μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ προς τιμή της κουβανικής μπριγάδας

Ο Κώστας Αγγελής, ο Φώτης Κώτσης, ο Κ.Ε. και ο Α.Σ. προσφέρουν στην Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) 70,- ευρώ προς τιμή της κουβανικής μπριγάδας γιατρών και υγειονομικού προσωπικού Χένρι Ριβ για τη διεθνιστική αλληλεγγύη των Κουβανών στην πανδημία του κορονοϊού σε όλη τη γη. Η εν λόγω μπριγάδα δημιουργήθηκε από τον Κομαντάντε Φιδέλ Κάστρο το 2005 και έκτοτε έχουν μετάσχει σε εκατοντάδες αποστολές σε κάθε γωνιά της γης. Τώρα, 3.700 γιατροί και νοσηλευτές μετέχουν σε 38 μπριγάδες σε 35 χώρες του κόσμου στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, σώζοντας χιλιάδες ζωές. Κάνουν πράξη αυτό που ο Φιδέλ είχε πει ότι ο κουβανικός λαός θα μοιράζεται τα πάντα κι ό,τι δεν του περισσεύει με όλους τους λαούς στη γη! Διδάσκουν σε όλους τους λαούς του κόσμου τι σημαίνει στην πράξη ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

 

Στηρίζουμε το αίτημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στην μπριγάδα των κουβανών διεθνιστών «Χένρι Ριβ» για τη βοήθεια στους λαούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...