Γλώσσα:
Home arrow Τελευταία νέα
ΓΙΑ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η 45η επέτειος του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανόπνευστη εφτάχρονη δικτατορία τιμάται φέτος εν μέσω νέων, πιο αντιλαϊκών αποφάσεων, όπως πλεονάσματα βγαλμένα από το «ξεζούμισμα» του λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει καίριο χτύπημα στα τελευταία ψήγματα λαϊκών ελευθεριών όπως το πανεπιστημιακό άσυλο και μια σειρά εργατικά δικαιώματα, και ετοιμάζεται να συντρίψει άλλα, όπως ο συνδικαλισμός, η απεργία, οι πορείες, το ασφαλιστικό, με την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», όλα στο όνομα της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου. 

 

Επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση και στη διεθνή σκηνή. Χώρες ισοπεδώνονται ή διαμελίζονται από τους ιμπεριαλιστές στο όνομα του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών. Λαοί μετατρέπονται σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μια ελπίδα για το αύριο σε χώρες όπου είναι ανεπιθύμητοι και αποδιωγμένοι από ακραίες μορφές φασιστικής συμπεριφοράς από κυβερνήσεις που έχουν άμεση εμπλοκή στο έγκλημα, αλλά και φασιστικών ομάδων. Και η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει εξαιτίας των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συμμαχιών, που διαρκώς αλλάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα της χρονικής στιγμής. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, συμμετέχει στο επικίνδυνο παιχνίδι των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ μετατρέποντας τη χώρα μας σε «κράτος ανάσχεσης», βάζοντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών πάνω από την ειρήνη της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει το πραξικόπημα στη Βολιβία που εκπόνησε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ και πραγματοποίησε με τη βοήθεια του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και της ντόπιας ολιγαρχίας, καθώς και ενός τμήματος του στρατού ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Έβο Μοράλες.

 

Καταδικάζουμε τη βία που έχει εξαπολυθεί από στρατό, αστυνομία και αντιδραστικές δυνάμεις ενάντια στο λαό της Βολιβίας, τις βιαιότητες και τους βανδαλισμούς κατά της πρεσβείας της Βενεζουέλας, που βοήθησαν και οι εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, τις ενέργειες ενάντια στην Κούβα, τις συλλήψεις και τις βιαιοπραγίες ενάντια σε πολίτες που διαμαρτύρονται δυναμικά στους δρόμους της Λα Πας και άλλων μεγάλων πόλεων.


Διαβάστε περισσότερα...
Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο

Την προηγούμενη βδομάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ με δημόσια διαβούλευση μόλις πέντε ημερών κατέθεσε στις επιτροπές της Βουλής το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο που καταργεί κάθε έννοια προστασίας των προσφύγων και αποτελεί συνέχεια της απαράδεκτης Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ελλάδας - Τουρκίας.

 

Με το νομοσχέδιο συνεχώς αναζητούνται άλλοθι για την αφαίρεση δικαιωμάτων και οι αρμόδιες επιτροπές για το άσυλο από διοικητικές μετατρέπονται σε δικαστικές.  Όσοι τελικά πάρουν άσυλο πρέπει μέσα σε δύο μήνες να φύγουν από τις υπάρχουσες δομές με αποτέλεσμα να βρεθούν άστεγοι, χωρίς υγειονομική  περίθαλψη και  για άλλη μια φορά έρμαια κυκλωμάτων. Γίνονται δηλαδή  πολλά βήματα πίσω από την προστασία που προβλέπεται από τις Διεθνείς Συνθήκες, ειδικά από τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει με αγανάκτηση την άγρια καταστολή από την αντιδραστική κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα σε βάρος των δυναμικών κινητοποιήσεων εργαζομένων, φοιτητών, καθηγητών, που έχει οδηγήσει σε νεκρούς, τραυματίες και μεγάλες συλλήψεις διαδηλωτών.

 

Η κυβέρνηση του μεγαλοεπιχειρηματία και τραπεζίτη Πινιέρα, που εκλέχτηκε πρόεδρος το Δεκέμβρη του 2017, έχει επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα στη Χιλή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, με αφορμή αυξήσεις σε μια σειρά είδη, όπως στα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό, που μετά τις λαϊκές αντιδράσεις, αναγκάστηκε να τελικά να ακυρώσει. Παρ’ όλα αυτά, οι μαζικές διαδηλώσεις συνεχίζονται και ο αριθμός των νεκρών, τραυματιών και συλληφθέντων από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και το στρατό αυξάνεται.

Διαβάστε περισσότερα...
Όλοι την Πέμπτη, 17 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Τουρκίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις την Πέμπτη, 17 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στην Πρεσβεία της Τουρκίας (Βασ. Γεωργίου Β’), ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

 

Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει την απαράδεκτη εισβολή του τούρκικου στρατού στη Συρία, ύστερα από το «πράσινο φως» που έδωσαν οι ΗΠΑ στην τουρκική κυβέρνηση, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Η εισβολή αυτή, η τρίτη κατά σειρά, δημιουργεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για όλους τους λαούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού. Για μια ακόμα φορά, η Μέση Ανατολή φλέγεται. 

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 11