Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος
Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος

Ψήφισμα για την Παλαιστίνη, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της ΕΕΔΔΑ στις 27 Νοέμβρη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, που γιορτάζεται στις 29 Νοέμβρη.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

για τις 29 Νοέμβρη

Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της  Παλαιστίνης

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 27/11/2019, στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), στην οδό Μενάνδρου 54, Αθήνα, για να πραγματοποιήσουμε την εκλογοαπολογιστική μας Γενική Συνέλευση, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του για να αποκτήσει τη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Καταδικάζουμε τη φασιστική πολιτική του Ισραήλ που, αφού υποδούλωσε το λαό της Παλαιστίνης και καταπάτησε εδάφη της με αιματηρούς πολέμους, αφού καταστρατήγησε τις δικές του υπογραφές επεκτείνοντας τους εποικισμούς του στα παλαιστινιακά εδάφη, εδώ και ένα χρόνο έχει εντείνει τις επιθέσεις του ενάντια σε φιλειρηνικές διαδηλώσεις στη Γάζα. Και ενώ τα περισσότερα θύματα αυτών των επιθέσεων είναι βρέφη και μικρά παιδιά, οι ισραηλινοί επιχαίρουν γιατί με τις επιδρομές ακριβείας τους εξόντωσαν κάποια ηγετικά στελέχη της Τζιχάντ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις την Πέμπτη, 17 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στην Πρεσβεία της Τουρκίας (Βασ. Γεωργίου Β’), ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

 

Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει την απαράδεκτη εισβολή του τούρκικου στρατού στη Συρία, ύστερα από το «πράσινο φως» που έδωσαν οι ΗΠΑ στην τουρκική κυβέρνηση, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Η εισβολή αυτή, η τρίτη κατά σειρά, δημιουργεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για όλους τους λαούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού. Για μια ακόμα φορά, η Μέση Ανατολή φλέγεται. 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα εισβολή του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο συριακό λαό που εδώ και 8 χρόνια υφίσταται έναν άγριο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπου εμπλέκονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Ρωσία και έχει κοστίσει χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, και χιλιάδες εκτοπισμένους και πρόσφυγες. 

 

Η νέα αυτή εισβολή της Τουρκίας, η τρίτη κατά σειρά, που ξεκίνησε ύστερα από το πράσινο φως που έδωσαν οι ΗΠΑ στην τουρκική κυβέρνηση, δημιουργεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για τους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο σουδανικός λαός έχει βιώσει τον εφιάλτη ενός πολύχρονου εμφύλιου πολέμου από το 1946 όταν η αγγλική αποικιοκρατία φεύγοντας άφησε πίσω της σαν κληρονομιά το «διαίρει και βασίλευε» αλλά και μια εναλλαγή δικτατορικών καθεστώτων με σύντομες ανάπαυλες κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας», τις οποίες κάθε φορά κέρδιζε με ανειρήνευτους αγώνες για δημοκρατία, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Τον Απρίλη της περσινής χρονιάς, όταν οι συνεχιζόμενοι αγώνες του σουδανικού λαού και η διεθνής κατακραυγή υποχρέωσαν τον ισλαμιστή δικτάτορα, Ομάρ αλ Μπασίρ, σε παραίτηση, τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν οι στρατηγοί, δηλώνοντας ότι η εξουσία τους είναι προσωρινή και μοναδικό τους μέλημα η δημοκρατική μετάβαση της χώρας στον κοινοβουλευτισμό.

Η 15η Μάη, η πιο μαύρη παλαιστινιακή επέτειος, που ονομάζεται Νάκμπα, δηλαδή ολοκληρωτική καταστροφή της Παλαιστίνης, τιμάται από το 1948, τότε που το πάνοπλο Ισραήλ κατέλαβε με πόλεμο το 60% των εδαφών του παλαιστινιακού κράτους και ο παλαιστινιακός λαός διασκορπίστηκε σε 4 χώρες (Συρία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο), όπου ζουν μέχρι σήμερα χωρίς δικαίωμα επιστροφής στις εστίες τους. Αυτή δεν ήταν η πρώτη τραγωδία που βίωσε ο παλαιστινιακός λαός αλλά ούτε και η τελευταία, όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα.  

 

Γιατί φαίνεται ότι δεν αρκούν οι κάθε είδους ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με τη στήριξη και κάλυψη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ και με τον ΟΗΕ να παρακολουθεί απαθής την καταστρατήγηση των ίδιων του των αποφάσεων, ούτε η απόφαση των ΗΠΑ να ορίσουν ολόκληρη την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τώρα ήρθε ένα νέο ισχυρό χτύπημα από τις ΗΠΑ με την απόφαση για τη δημιουργία της «Νέας Παλαιστίνης».

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 55 - 63 από 131

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε εδώ



Πρόγραμμα "ΑΝΑΔΟΧΗΣ" παιδιών από την Παλαιστίνη