Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Επιστολή στο ICAP για το ατύχημα σε ξενοδοχείο στην Αβάνα

 

Προς τη Διεύθυνση του

Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP)

Αβάνα, Κούβα

 

Αθήνα, 9 Μάη 2022

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την πιο αποφασιστική αλληλεγγύη μας με τον κουβανικό λαό και την κυβέρνησή του για την έκρηξη που συνέβη κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στο Ξενοδοχείο Zaratoga και την απώλεια τόσων ζωών.

 

Σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και τις θερμότερες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), μια μέρα σαν τη σημερινή, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον κουβανικό λαό, που δίνει μια ακόμα δύσκολη μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

 

 Η ΕΕΔΔΑ τιμάει το μεγάλο ηγέτη του κουβανικού λαού, τον Φιδέλ Κάστρο, με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας δίδαξε, γιατί μας έκανε να καταλάβουμε ακόμα πιο καλά την έννοια της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Γιατί αποτελεί ζωντανό σύμβολο της αλληλεγγύης με τους λαούς που μάχονται για τα δικαιώματά τους, για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους εργαζόμενους. Γιατί είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση, όπου κι αν ζουν.

Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

 

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν τη Δευτέρα, 15 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα σχέδια που εξυφαίνονται και πραγματοποιούνται σε βάρος του κουβανικού λαού και της Επανάστασής του.

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνέχιση της ενορχηστρωμένης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και των συμμάχων της προβοκάτσιας με τις αντεπαναστατικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και ενέργειες σε βάρος της Κούβας και του λαού της, που προετοιμάζονται για τις 12-15 Νοέμβρη στην Κούβα και σε διάφορες χώρες. Στην ίδια την Κούβα, μέσω των λεγόμενων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προπαγανδίζεται μια διαδήλωση στην Αβάνα και σε άλλες πόλεις στις 15 Νοέμβρη.

 

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία. Εκείνη την ημέρα ανοίγουν τα σχολεία στην Κούβα με το σύνολο των μαθητών εμβολιασμένο με εμβόλια κουβανικής παραγωγής, αλλά επίσης ανοίγει και ο τουρισμός που τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασική πηγή εσόδων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και ενισχύθηκε παραπέρα από τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση Τραμπ και εφαρμόζει και ενισχύει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

«54 ΧΡΌΝΙΑ από τη δολοφονία του ΤΣΕ»

Εκδήλωση τιμής και μνήμης 

STUDIO new star art cinema 8/10/2021

 

"Να μετατρέψουμε την καθημερινή ζωή σε μια πυρκαγιά". Τσε

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8/10 στις 20.00 

Διοργάνωση NEW STAR

Με την αιγίδα της Πρεσβείας της Πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

ΕΕΔΔΑ   (Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης)

ΕΕΔΥΕ  ( Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη)

Ελληνική πρωτοβουλία για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2021

στην ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve της Κούβας

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 60

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ