Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με αγανάκτηση την απόπειρα εισβολής παραστρατιωτικών μισθοφόρων από το έδαφος της Κολομβίας στη Βενεζουέλα, προκειμένου να προβούν σε μια σειρά δολιοφθορές, σε μια ακόμη προσπάθεια να βοηθήσουν στην ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

 

Η απόπειρα αυτή εντάσσεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, που με την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιδραστικών λατινοαμερικάνικων κυβερνήσεων, με πρώτη και καλύτερη την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε της Κολομβίας, να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ώστε να βάλουν στο χέρι τις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.   

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας προσκαλούμε την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. σε εκδήλωση – συζήτηση στην έδρα του Στεκιού, Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα, Γαλάτσι με θέμα:

 

Οι εξελίξεις και οι αγώνες των λαών στη Λατινική Αμερική. Η ταξική πάλη και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, η διεθνιστική μας αλληλεγγύη ασπίδα ενάντια  στην επίθεση του κεφαλαίου.

 

Θα μιλήσουν η Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Εκφράζουμε την πιο πλατιά διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζόμενων της χώρας μας σε όλους τους λαούς της γης που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για συνδικαλιστικές, δημοκρατικές ελευθερίες, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά, πείνα και εξαθλίωση.

Γιατί τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των φοιτητών, των αγροτών, στη Χιλή, στη Βενεζουέλα, στο Μεξικό, στην Κολομβία, σε όλη τη Λατινική Αμερική, είναι κοινά με τα δικά μας, όπως κοινός είναι και ο εχθρός μας, ο καπιταλισμός.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει με αγανάκτηση την άγρια καταστολή από την αντιδραστική κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα σε βάρος των δυναμικών κινητοποιήσεων εργαζομένων, φοιτητών, καθηγητών, που έχει οδηγήσει σε νεκρούς, τραυματίες και μεγάλες συλλήψεις διαδηλωτών.

 

Η κυβέρνηση του μεγαλοεπιχειρηματία και τραπεζίτη Πινιέρα, που εκλέχτηκε πρόεδρος το Δεκέμβρη του 2017, έχει επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα στη Χιλή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, με αφορμή αυξήσεις σε μια σειρά είδη, όπως στα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό, που μετά τις λαϊκές αντιδράσεις, αναγκάστηκε να τελικά να ακυρώσει. Παρ’ όλα αυτά, οι μαζικές διαδηλώσεις συνεχίζονται και ο αριθμός των νεκρών, τραυματιών και συλληφθέντων από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και το στρατό αυξάνεται.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Στα μέσα του Σεπτέμβρη θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Διεθνούς Αλληλεγγύης της Βενεζουέλας (COSI), Gabriel Aguirre. Το Προεδρείο της ΕΕΔΔΑ, σε διευρυμένη συνεδρίασή του, θα συναντηθεί μαζί του την Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, στις 18.30, στα γραφεία της, Μενάνδρου 54, 7ος όροφος.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αναγνωρίσει τον Χουάν Γουαϊδό, τη μαριονέτα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντιδραστικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, σαν μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

 

Η ενέργεια αυτή καλύπτεται πίσω από την κοινή θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ψηφίστηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να οδηγηθεί η Βενεζουέλα σε «ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές», προκειμένου να επιτευχθεί έτσι με «δημοκρατικό τρόπο» η ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. Φυσικά,  η κυβέρνηση της ΝΔ δέχτηκε αμέσως τις ευχαριστίες του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ Γουαϊδό, αλλά και τα εύσημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ δια στόματος του αντιπροέδρου Μάικλ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 49

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ