Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική
Λατινική Αμερική και Καραϊβική
17-4-2015: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει τα αποσταθεροποιητικά σχέδια του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώτα και κύρια της Γερμανίας, σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας και της εκλεγμένης κυβέρνησής του, που ξεκίνησαν από το Φλεβάρη του 2014 και από τότε κλιμακώνονται συνεχώς.

Αποκορύφωμα το Εκτελεστικό Διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που χαρακτήρισε τη Βενεζουέλα «ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει τις αντιδραστικές δυνάμεις της Βενεζουέλας και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στο λαό και στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΥΓΟ ΤΣΑΒΕΣ

Εκδήλωση με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από το θάνατο του Ούγο Τσάβες πραγματοποιήθηκε στις 5 Μάρτη 2015 από διάφορες οργανώσεις αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ με επικεφαλής την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο.

 

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς οργανώσεων, ένα σύντομο βίντεο, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Παραθέτουμε το χαιρετισμό της ΕΕΔΔΑ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των σχεδίων πραξικοπήματος από τις αντιδραστικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζουν με αγανάκτηση τα σχέδια πραξικοπήματος που κατάγγειλε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και που έχουν εκπονηθεί από τις ντόπιες αντιδραστικές δυνάμεις και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Η ΕΕΔΔΑ και η ΕΕΔΥΕ καταδικάζουν τις αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας και τον υπονομευτικό τους ρόλο, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, μεθόδους που επανειλημμένα έχουν χρησιμοποιήσει σε βάρος λαών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Λατινικής Αμερικής. 

Διαβάστε περισσότερα...
Ο ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΣΠΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΣΠΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται στην Ελλάδα ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιος του Ραούλ Κάστρο και της Βίλμα Εσπίν, μηχανικός με μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις, με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «Η αυτοκρατορία του τρόμου», που πραγματεύεται τις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ και στα πλαίσια της Εβδομάδας Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει η New Star.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «5»

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης χαιρετίζει την απελευθέρωση των τριών Κουβανών πατριωτών που παρέμεναν ακόμα κρατούμενοι στις φυλακές των ΗΠΑ, με διάφορες στημένες κατηγορίες. Οι άλλοι δύο έχουν εκτίσει πια την ποινή τους και έχουν επιστρέψει και ζουν και εργάζονται στην Κούβα.

Δεκαέξι χρόνια έμειναν φυλακισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες, για μεγάλα διαστήματα σε απομόνωση, με δυσκολίες να συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, χωρίς να δίνεται βίζα στις οικογένειές τους να τους επισκεφτούν.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 54

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διαβάστε εδώ