Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΣΥΛΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΑΙΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ενώνει τη φωνή της με όλους τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους μαζικούς φορείς που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη στον Σαϊντού Καμαρά.

 

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στη χώρα μας ολομόναχος, χωρίς την οικογένειά του, σε ηλικία 15 ετών για να βρει ένα μέλλον καλύτερο από εκείνο που του επεφύλασσε η πατρίδα του, η Γουινέα της Αφρικής. Φοίτησε αυτά τα χρόνια στο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, αλλά τώρα που ολοκληρώνει τις σπουδές του και ενηλικιώθηκε, το υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης αποφάσισε πρωτόδικα να απορρίψει την άδεια παραμονής του στη χώρα μας.

 

Ο Σαϊντού Καμαρά είναι ένας νέος που έχει το «μειονέκτημα» να μην έρχεται από εμπόλεμη χώρα, άρα δεν έχει δικαίωμα να θεωρείται πρόσφυγας. Επομένως, είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στη Γουινέα, όπου θα έχει το μέλλον από το οποίο προσπάθησε να ξεφύγει με τον ερχομό του στη χώρα μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι λαοί μπορούν να ζήσουν χωρίς «προστάτες»!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη συνέχιση του πολέμου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με μοναδικά θύματα τους δύο λαούς.

 

Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, των οποίων η διείσδυση στην Ανατολική Ευρώπη με την αθέτηση της συμφωνίας του Μινσκ και η αναγγελία για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ έγινε η αφορμή για την εισβολή αυτή. Μια εισβολή που ξεκίνησε για την «απελευθέρωση» δυο ρωσόφωνων περιοχών και οδήγησε στην «αντίσταση» από τις υπάρχουσες ουκρανικές ναζιστικές ομάδες. Εισβολή που φτάνει ακόμα και στην εκτόξευση ρωσικών απειλών ενάντια στη Φινλανδία και τη Σουηδία σε περίπτωση ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

 

Καταδικάζουμε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, παρά τις μεταξύ τους διαφορές και τον αρχικό τους «δισταγμό», τελικά εξοπλίζουν την Ουκρανία με τεράστιο στρατιωτικό υλικό, η καθεμιά ανάλογου ύψους. Δανία και Μεγάλη Βρετανία ζητούν από «εθελοντές» τους να πάνε να πολεμήσουν στον πλευρό των Ουκρανών, και η Κομισιόν, δια στόματος της Προέδρου της, τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στους κόλπους της ΕΕ. Τελικά, κατάφεραν να επιτύχει η Γερμανία αυτό που ονειρευόταν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: τον εκ νέου στρατιωτικό εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό των ένοπλων δυνάμεών της με 100 δις ευρώ και την εμπλοκή της στη σύρραξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με χρονοδιάγραμμα σε επίπεδο τριμήνου ανά έτος ως το 2023 το αργότερο, ενισχύει την καταστολή στα σύνορα, εντείνει τις απελάσεις, θεσμοθετεί συντονιστή επιστροφών και νέα επιχειρησιακή στρατηγική, τροποποίηση του κανονισμού Eurodac (για τα δεδομένα που συλλέγονται), ενίσχυση της FRONTEX, αξιόπιστο σύστημα ετοιμότητας και αντίδρασης σε περίπτωση κρίσεων, νομοθεσία για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης (όπως τις ονομάζουν) και ανωτέρας βίας, με την οποία θα καταργείται μέχρι και η Οδηγία για προσωρινή προστασία, πρόβλεψη ενίσχυσης των ΜΚΟ κ.α. Το νέο σύμφωνο αφήνει άθικτο τον «Κανονισμό του Δουβλίνου» και ενισχύει ουσιαστικά την πολιτική του εγκλωβισμού και της καταστολής, ενώ ονομάζει «αλληλεγγύη» το διαμοιρασμό της καταστολής και των απελάσεων.

Πρόσφυγες και μετανάστες: Μια Οδύσσεια χωρίς τέλος! Από τα άθλια κέντρα φιλοξενίας και πιστοποίησης στο δρόμο!

 

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την αδιέξοδη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλιμακώνει μέρα με την ημέρα την καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και της Συνθήκης της Γενεύης.

 

Τις τελευταίες μέρες, δεκάδες οικογένειες προσφύγων έχουν βρει «κατάλυμα» στην πλατεία Βικτωρίας. Πρόκειται για ανθρώπους που τους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα ασύλου και έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός στις μετακινήσεις τους. Είναι οικογένειες που εγκατέλειψαν τα νησιά και ήρθαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος των μαζικών εξώσεων από τις δομές φιλοξενίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

 

Έχοντας λάβει δικαίωμα ασύλου από την ελληνική πολιτεία, οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας αλλά και όσοι εγκαταλείπουν τα hot spots είναι δικαιούχοι του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Πρόκειται για το πρόγραμμα που προβλέπει την επιδότηση ενοικίου σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες για έξι μήνες, με την προϋπόθεση πως θα έχουν βρει οι ίδιοι το διαμέρισμα που θα νοικιάσουν. Πολλά από τα έγγραφα που απαιτούνται για την ένταξη στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας προϋποθέτουν την υποχρεωτική δήλωση διεύθυνσης κατοικίας, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μπαίνουν σε έναν γραφειοκρατικό φαύλο κύκλο. Για να ενταχθούν οι δικαιούχοι του ασύλου στο παραπάνω πρόγραμμα πρέπει να έχουν και ΑΦΜ. Για να τους δοθεί όμως ΑΦΜ απαιτείται να έχουν συμβόλαιο σπιτιού.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με αφορμή τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε μετανάστες και πρόσφυγες, που διαμένουν σε καταυλισμούς και δομές φιλοξενίας σαν την Ερμιονίδα, στοιβαγμένοι σε ξενοδοχεία, ξεχασμένοι και εγκαταλειμμένοι από τους πάντες, χωρίς ευκαιρία διαφυγής (ακριβώς όπως όλοι οι μετανάστες και Ρομά που ζουν σε καταυλισμούς), καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν πήρε κανένα από τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία τους αλλά και για την προστασία των κατοίκων της περιοχής. 

 

Ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία, με Έκθεσή της που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, επιρρίπτει βαριές ευθύνες στις ελληνικές αρχές για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και ζητά τόσο από τη χώρα μας όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξουν το δικαίωμα στο άσυλο, χωρίς, βέβαια, να αναφέρει ότι όλες ανεξαίρετα οι χώρες της ΕΕ έχουν κατηγορηματικά απορρίψει κάθε συζήτηση για αναλογικό καταμερισμό των μεταναστών κλείνοντας ερμητικά τα σύνορά τους.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 53Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ