Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς

Όλοι την Κυριακή, 22 Μάη στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν μαζικά στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που φέτος τιμάται την ημέρα της δολοφονίας του αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.


Η μαχητική παρουσία όλων μας έχει τεράστια σημασία γιατί θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στους ιμπεριαλιστές που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς για τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλιακών τους ομίλων, όσο και στην ελληνική κυβέρνηση που, ακολουθώντας την πολιτική όλων των προκατόχων της, βάζει καθημερινά όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας και το λαό της στη δίνη των πολέμων, με συμμαχίες που καθόλου δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας, αντίθετα αυξάνουν τους κινδύνους μιας γενικευμένης σύρραξης με ολέθρια αποτελέσματα για τους λαούς της.

Όλοι μαζί, φιλειρηνικά και διεθνιστικά, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της πατρίδας μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, όπου οι βάσεις του θα χρησιμοποιούνται για ανάγκες εχθρικές προς τους γειτονικούς λαούς και η χώρα μας θα κινδυνεύει από «ασύμμετρες απειλές» και  «εκδικητικά χτυπήματα». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

 

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί όλα τα μέλη και όλους τους φίλους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Πέμπτη, 12 Μάη, και ώρα 7 το απόγευμα στα Προπύλαια.

 

Τη μέρα αυτή η ελληνική κυβέρνηση, με την πλειοψηφία που διαθέτει αλλά και τις πλάτες των κομμάτων που ορκίζονται στο όνομα του ΝΑΤΟ, πρόκειται να επικυρώσει τη νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, αρχικά για 5 χρόνια και, στη συνέχεια, επ’ αόριστον. Αυτή η συμφωνία είναι ένα δώρο που ο έλληνας πρωθυπουργός βιάζεται να εξασφαλίσει για τις ΗΠΑ πριν το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του και την εκεί συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο. Για τον ελληνικό λαό, όμως, είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, έτοιμη να εκραγεί όποτε προστάξουν οι δυτικοί «σύμμαχοί» μας. Και είναι πιο πολύ κι από βέβαιο ότι αυτή η «έκρηξη» θα γίνει με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνενοχή όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού άξονα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Πρωτομαγιά 2022. Ελπίδα η πάλη των λαών.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την Εργατική Πρωτομαγιά, παγκόσμιο σύμβολο των εργατικών λαϊκών αγώνων και πανανθρώπινη ελπίδα για τους νικηφόρους αγώνες που θα έρθουν στο μέλλον. 

 

Η φετινή Πρωτομαγιά σκιάζεται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, με την πλήρη ευθύνη και καθοδήγηση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Έναν πόλεμο με τραγικές συνέπειες για τις ζωές τόσο του ουκρανικού και του ρώσικου λαού, που ζουν άμεσα τον εφιάλτη του, όσο και όλων των λαών της γης, που θα βιώσουν μακροπρόθεσμα τις επιπτώσεις του. Γιατί είναι γνωστό ότι, όποτε αποφασίσουν οι ιμπεριαλιστές να μοιράσουν μεταξύ τους εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές, πάντα με το αίμα των λαών κάνουν τη μοιρασιά.

 

Ιδιαίτερα για την εργατική τάξη της χώρας μας, εκτός από τις επιπτώσεις του πολέμου, και άλλα ασήκωτα βάρη φορτώνονται στις πλάτες της. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία-Κίνα για την ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της φέρνει νέους σχεδιασμούς για την απεξάρτηση της χώρας μας από τους ρώσικους ενεργειακούς πόρους και τον αναπροσανατολισμό της στους ευρωατλαντικούς. Φέρνει, όπως είναι φυσικό, και έκρηξη της ακρίβειας που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Τα υποτυπώδη οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης έρχονται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που έχει ανάγκη ο λαός για την πραγματική ανακούφιση της καθημερινότητάς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Για ξεφύλλισμα πατήστε εδώ 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ήρθαν οι φονιάδες στη γειτονιά μας!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 24 Μάρτη και ώρα 6.30 το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή τον ερχομό και ελλιμενισμό του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ και καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε αγωνιστική συμμετοχή.

 

Το Σαρλ ντε Γκολ ήρθε με την ευκαιρία του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και θα παραμείνει στη χώρα μας, μαζί με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν και δεκάδες άλλα υποστηρικτικά πλοία. Δηλαδή, εκτός από τις στρατιωτικές υποδομές των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που ενώ βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος θεωρούνται ΝΑΤΟική επικράτεια με όσα αυτό συνεπάγεται, τώρα η χώρα μας διαθέτει στους φονιάδες ΝΑΤΟικούς και πολιτικές υποδομές, όπως το λιμάνι του Πειραιά για τα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία αλλά και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για τα ιπτάμενα τάνκερς που μετασταθμεύουν εκεί αναμένοντας τις εξελίξεις, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο όπου θα στρατοπεδεύουν ένοπλες δυνάμεις ξένες και εχθρικές προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

 

Καταγγέλλουμε, για ακόμη μια φορά, την ελληνική κυβέρνηση που δίνει κυριολεκτικά «γην και ύδωρ» στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες για να μακελεύουν άλλους λαούς. Που σκορπίζει δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικής προέλευσης, άχρηστα για την άμυνα της χώρας μας, την ίδια στιγμή που, στο όνομα της «αντοχής της οικονομίας», μοιράζει ψίχουλα στους ξεσηκωμένους εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχους. Που ξοδεύει εκατομμύρια για αποστολές ελληνικών ένοπλων δυνάμεων εκτός συνόρων, ενώ πετάει ξεροκόμματα στην καθημαγμένη από την πανδημία δημόσια υγεία και στην υποβαθμισμένη δημόσια παιδεία της χώρας μας. Όλα στο όνομα των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντι στους «συμμάχους» μας. Στους συμμάχους στους οποίους όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν δώσει τα πάντα, χωρίς να έχουν πάρει κανένα αντάλλαγμα, ούτε καν την ψευδεπίγραφη υπόσχεση της υπεράσπισης της εδαφικής μας ακεραιότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 114