Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη στους απεργούς χαλυβουργούς
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη στους απεργούς χαλυβουργούς
Σήμερα, 30 Δεκέμβρη 2011, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) επισκέφθηκε τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που για 61 μέρες αγωνίζονται, ενωμένοι και αποφασισμένοι, για να γυρίσουν όλοι στη δουλειά τους με το κεφάλι ψηλά.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ παρέδωσε στους αγωνιζόμενους απεργούς χρήματα, λάδι, cd, dvd
 και ημερολόγια που έχει τυπώσει η οργάνωση. Επίσης, παρέδωσε το επισυναπτόμενο κείμενο συμπαράστασης
 

Οι εκπρόσωποι των απεργών έκφρασαν τις ευχαριστίες τους στην αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ και ήταν μεγάλη η συγκίνηση όλων όταν ο «ποιητής» της ομήγυρης παρέδωσε τους παρακάτω στίχους που εμπνεύστηκε στη στιγμή:
    
              

Διεθνής Δημοκρατική Αλληλεγγύη
                 
στην Πόρτα μας, στην Πύλη, σε γιορτή
  
για ό,τι παλεύει και στηρίζει
με άγρυπνα μάτια τριάντα χρόνια για ζωή
Σταύρος Δικαίου Φοινικάκος
                 
έγραψε
                 
Εργάτης Χαλυβουργία Ελλάδος
  


ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» 

Από το 1981, χρονιά ίδρυσής της, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέκεται αλληλέγγυα με όσους λαούς αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, για να δημιουργήσουν το δικό τους μέλλον όπως το ονειρεύονται, σε μια πατρίδα ελεύθερη, με κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν θα μπορούσαμε, επομένως, να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο δικό σας αγώνα, που υπερασπίζεται τα αναφαίρετα εργασιακά δικαιώματα όχι μόνο των ελλήνων χαλυβουργών αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας μας, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές. Πολιτικές που μοναδικό στόχο έχουν την όσο το δυνατό μεγαλύτερη αύξηση του καπιταλιστικού κέρδους φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, στη νεολαία.
 

Ο δίκαιος αγώνας σας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχει, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους αγωνιζόμενους λαούς, πολύ περισσότερο για την ελληνική εργατική τάξη που παίρνει κουράγιο να συνεχίσει την πάλη της ενάντια στην αδικία. Αλλά αφήνει πίσω του και μια πολύ πιο σημαντική παρακαταθήκη με την εκφρασμένη συμπαράσταση και αλληλεγγύη σύσσωμου του ελληνικού λαού απέναντι σ’ αυτό τον αγώνα. 

Η ΕΕΔΔΑ συμβάλλει με τις μικρές της δυνάμεις στην έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης μεταφέροντας σήμερα αυτό το μήνυμα και, ενώνοντας τη φωνή της με τη δική σας εκφρασμένη θέληση για την τελική νίκη, φωνάζει:  

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο της παγκόσμιας εργατικής τάξης!  

Η Γραμματεία της ΕΕΔΔΑ
Παρασκευή, 30 Δεκέμβρη 2011

< Προηγούμενα   Επόμενα >