Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Απεργοί της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"
Απεργοί της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"
ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης χαιρετίζει με περηφάνεια, ελπίδα και αισιοδοξία τον αγώνα των ελλήνων χαλυβουργών. Ο αγώνας που συνεχίζεται για 47η ημέρα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται και συσπειρώνονται για να συνεχίσουν την πάλη τους και να μην περάσουν τα μέτρα, όπως η μείωση των μισθών, το 5ωρο, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, οι απλήρωτες υπερωρίες, η κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι απολύσεις και να χτυπηθεί η πολιτική του κεφαλαίου.

Σήμερα που το κεφάλαιο χτυπάει ανελέητα την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο συνεπής ταξικός αγώνας και να προωθηθούν κινήματα υποτίθεται χωρίς πολιτική στόχευση που εκπέμπουν κενή φρασεολογία. Ο αγώνας των απεργών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" είναι ο αγώνας των ταξικών δυνάμεων που με συνέπεια και αυταπάρνηση αγωνίζονται σε αντιιμπεριαλιστική και αντιμονωπολιακή κατεύθυνση και έχουν στόχο ένα δυνατό κίνημα, ώστε να μη χαθεί καμία κατάκτηση και να γίνουν βήματα προς τα μπρος. 
 

Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών δείχνει σε όλους το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, γι' αυτό και έχει κερδίσει τη συμπαράσταση ελλήνων και αλλά ξένων εργαζομένων.  Η ΕΕΔΔΑ καλεί κι αυτή τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν δυναμικά στο αυριανό συλλαλητήριο αλληλεγγύης και να διατρανώσουν την απόφασή τους να μην αφήσουν τα μέτρα να περάσουν.  
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!  Οι απεργοί πρέπει να νικήσουν.  


Η γραμματεία της ΕΕΔΔΑ

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011
< Προηγούμενα   Επόμενα >