Γλώσσα:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Επέμβαση στη Λιβύη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη νέα επέμβαση των Γάλλων και Βρετανών ιμπεριαλιστών, αυτή τη φορά στη Λιβύη με το πρόσχημα ότι τους κάλεσαν σε βοήθεια οι αντιμαχόμενοι τον Καντάφι Λίβυοι.  

Οποιαδήποτε επέμβαση, με όποιο πρόσχημα κι αν αυτή γίνεται, είναι μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας ανεξάρτητης και κυρίαρχης, ο λαός της οποίας έχει το δικαίωμα να δώσει ο ίδιος τη λύση της επιλογής του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η επέμβαση έχει θύματα αθώους άμαχους που, εκ των υστέρων, θα θεωρηθούν «παράπλευρες απώλειες στη μάχη για τη δημοκρατία».
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην αναμιχθεί με κανένα τρόπο, άμεσο ή έμμεσο, είτε αποστέλλοντας στρατεύματα είτε παραχωρώντας τις  βάσεις της Σούδας και του Άκτιου για την εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Γιατί ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, όχι μόνο στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό κάθε καταπιεσμένου λαού αλλά είναι και αντίθετος στο να χρησιμοποιούνται τα εδάφη της χώρας μας σαν ορμητήρια για ληστρικές επιδρομές με στόχο το μοίρασμα εδαφών και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών. 

Ας αφήσει η ελληνική κυβέρνηση κατά μέρος τα φληναφήματα για τάχα  «ανθρωπιστική βοήθεια» που δεν πείθουν πια κανένα. Αρκετά προβλήματα έχει σωρεύσει στις πλάτες μας με την πολιτική της. Η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές συρράξεις δεν θα λύσει κανένα από αυτά, αντίθετα θα τα πολλαπλασιάσει. 

Αθήνα, 20 Μάρτη 2011 
Επόμενα >