Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Η ΕΕΔΔΑ στη συνέντευξη τύπου της ΕΕΔΥΕ:Οι εξελίξεις για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή
Η ΕΕΔΔΑ στη συνέντευξη τύπου της ΕΕΔΥΕ:Οι εξελίξεις για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή
Την Τετάρτη, 1 Φλεβάρη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) η ΕΕΔΥΕ έδωσε Συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκε και η ΕΕΔΔΑ μετά από πρόσκληση. 


Η συνέντευξη είχε θέμα «Οι εξελίξεις για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή μετά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα το 2011 στη Λιβύη, με επόμενο στόχο, αυτή τη φορά, Συρία-Ιράν. Η συνεχιζόμενη και επικίνδυνη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς και η ανάγκη ανάπτυξης ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς».


Όπως αναφέρει το θέμα της συνέντευξης, ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ ανέλυσε τη γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στην καθημερινότητα των λαών της αλλά και την άμεση ανάγκη να συσπειρωθούν όλες οι ταξικά προσανατολισμένες οργανώσεις της χώρας μας  σε ένα ισχυρό κίνημα, που θα αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση. 
 

Το κίνημα αυτό θα έχει σαν στόχο την κινητοποίηση του ελληνικού λαού για να απαιτήσει την αποδέσμευση της χώρας μας από το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟικό άρμα, που μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας, το Νοέμβρη του 10, έγινε ακόμα πιο επικίνδυνο αφού προετοιμάζει νέες επεμβάσεις και πολέμους με τα ίδια χιλιοχρησιμοποιημένα προσχήματα όπως είναι η «τρομοκρατία», η «ενεργειακή ασφάλεια», οι «κλιματικές αλλαγές», οι «κυβερνοεπιθέσεις στο διαδίκτυο», τα «μεταναστευτικά ρεύματα».  Να απαιτήσει, επίσης, την αποδέσμευση και από την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία με το Σύμφωνο Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, που υιοθέτησε, ακολουθεί με τα ίδια προσχήματα την ίδια επιθετική και επεμβατική πολιτική. 

Στη Συνέντευξη κατατέθηκε το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:
-          Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η χώρα μας δεν θα εμπλακεί και δεν θα στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την φορά αυτή, κατά του Ιράν, της Συρίας αλλά και κατά οποιασδήποτε άλλης χώρας.
-          Την αποδέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από τη δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ (NRF) και την απομάκρυνση του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου από τη Θεσσαλονίκη.  
-          Το κλείσιμο και την απομάκρυνση των Βάσεων από τη Σούδα, το Άκτιο, τον Αστακό και το στρατηγείο της Λάρισας.
-          Την επιστροφή των ελληνικών δυνάμεων, χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών από τις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ.
  
< Προηγούμενα