Γλώσσα:
Home
Μπριγάδα εθελοντικής εργασίας στη Βενεζουέλα, Αύγουστος 2005

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή της πρώτης ελληνικής ομάδας εθελοντικής εργασίας στη Βενεζουέλα, που διοργάνωσε η ΕΕΔΔΑ, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε ήδη από το 1984.

Την μπριγάδα αποτελούσαν 10 άτομα, που αρχικά συμμετείχαν στο 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που έγινε στο Καράκας στις 7-15 Αυγούστου 2005.
Μετά το τέλος του Φεστιβάλ, τα μέλη της μπριγάδας αναχώρησαν για το Δήμο της Ουπάτα, στην Πολιτεία Σιουδάδ Μπολίβαρ, 14 ώρες απόσταση από το Καράκας, όπου δούλεψαν στο βάψιμο του Γυμνασίου της κοινότητας Λος Ρόσος, όπου φοιτούν συνολικά 170 παιδιά.
Εκεί παρέδωσε τη βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί για τα παιδιά της Βενεζουέλας, στο μεγαλύτερο μέρος της από την Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού, και περιείχε σχολικά είδη, παιχνίδια και παιδικά ρούχα.

Τα μέλη της μπριγάδας είχαν πλούσιο πολιτικό και κοινωνικό πρόγραμμα, είχαν επαφές με το δήμαρχο της Ουπάτα και φορείς της περιοχής, επισκέφτηκαν ορυχεία χρυσού και σιδήρου, αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιτροπές εκπαίδευσης και υγείας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα κοινωνικά προγράμματα της μπολιβαριανής διαδικασίας.

  Η παρουσία της μπριγάδας και το έργο της έγιναν πλατιά γνωστά στην ίδια τη Βενεζουέλα και αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην ενίσχυση της αλληλεγγύης με το λαό και την κυβέρνηση της χώρας. Να σημειώσουμε εδώ ότι πρόκειται για την πρώτη μπριγάδα που πήγε να δουλέψει εθελοντικά στη Βενεζουέλα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Ούγο Τσάβες.

Με το γυρισμό τους στην Ελλάδα τα μέλη της μπριγάδας ανάλαβαν το καθήκον να ενημερώσουν όσο πιο πλατιά γίνεται τον ελληνικό λαό για τα επιτεύγματα της μπολιβαριανής διαδικασίας, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός στον αγώνα του για την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας.

Με τον τρόπο αυτό η ΕΕΔΔΑ συνεχίζει την πολύχρονη παράδοση αποστολής ομάδων εθελοντικής εργασίας που ξεκίνησε με την πρώτη μπριγάδα στη Νικαράγουα για τη συγκομιδή του καφέ το 1984 και συνεχίστηκε μέχρι το 1990 που οι Σαντινίστας έχασαν τις εκλογές, και με την αποστολή μπριγάδων στο Σαλβαδόρ και την Παλαιστίνη.

Η επόμενη μπριγάδα για τη Βενεζουέλα προβλέπεται για το καλοκαίρι του 2006.

      

      

      

< Προηγούμενα   Επόμενα >