Γλώσσα:
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Φωτογραφίες (1, 2, 3) από την άφιξη του φορτίου τη Δευτέρα 2 Απρίλη 2012.

Η ΕΕΔΔΑ αποτελεί τμήμα του μαζικού, κοινωνικού κινήματος της χώρας μας και αγωνίζεται ταυτόχρονα για να αναδείξει τη στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα προβλήματα και τους αγώνες των λαών των υπανάπτυκτων και των αναπτυγμένων χωρών. Σήμερα, που ο ελληνικός λαός χτυπιέται από την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών κομμάτων που το στηρίζουν, η ΕΕΔΔΑ θεωρεί χρέος της και επιτακτική ανάγκη να εκφράσει με όποιον τρόπο μπορεί και με όσες δυνάμεις έχει την αλληλεγγύη της σε αυτούς που αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή, για την ανακούφιση όσων βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να στηρίξει αγώνες και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν ένα καλύτερο αύριο.


Η Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας από το 1945 δραστηριοποιείται και προσφέρει επισιτιστική βοήθεια σε αυτούς που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, για να απαντήσει σε αυτή τη ζωτική τους ανάγκη. Το δικαίωμα στη διατροφή έχει αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Διακύρηξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ήδη από το 1948, αλλά στην πράξη δεν ικανοποιείται. Ενδεικτικά το 2009 1.329.006 άτομα στη Γαλλία έλαβαν τουλάχιστον μία φορά διατροφική βοήθεια από τη Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας.

 

Οι δύο οργανώσεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μεταφέρουμε, για πρώτη φορά, από τη Γαλλία στην Ελλάδα 27 τόνους επιστιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στον Ασπρόπυργο και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
 

Επιλέξαμε ως ΕΕΔΔΑ τους δύο αυτούς χώρους για αυτήν την πρώτη δράση αλληλεγγύης. Και η Χαλυβουργία (οι βιομηχανίες επεξεργασίας μετάλλου γενικότερα) και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος αποτελούν πολύ σημαντικούς παραγωγικούς τομείς της χώρας μας. Οι εργαζόμενοι είναι εξειδικευμένοι και διαθέτουν πολύ σημαντικές γνώσεις οργάνωσης της παραγωγής. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή στη Χαλυβουργία έχουν απολυθεί 80 άνθρωποι και απειλούνται όλοι με μείωση μισθών, εκ περιτροπής εργασία και ανέχεια. Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη 1000 άτομα (με τις οικογένειές τους) είναι απολυμένοι και 600 με 800 από αυτούς βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Για εμάς, αυτοί οι εργαζόμενοι είναι που, στη συνέχεια, θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος του αγώνα, θα παραδειγματίσουν με την εμπειρία που αποκτούν και θα συνεχίσουν να δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης και ώθηση για αγωνιστική και διεκδικητική στάση ζωής στον κόσμο που βρίσκεται σε ανάγκη και σε όσους έχουν βρεθεί έξω από την παραγωγή.


Οι απεργοί της Χαλυβουργίας  και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος πρέπει να νικήσουν. Μαζί του νικητής θα είναι ο ελληνικός λαός, αλλά και όλοι οι αλληλέγγυοι λαοί της Ευρώπης. 


 
< Προηγούμενα   Επόμενα >