Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
To τέλος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης. Περνώντας μπροστά από την πύλη του εργοστασίου. 

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί συμπίπτει με τις επερχόμενες εκλογές, πολύ σημαντικές για την πορεία της χώρας μας. Έχει, όμως, και ένα ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί γιορτάζεται στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για 180η μέρα την απεργία τους.


Για την ΕΕΔΔΑ είναι μεγάλη χαρά να προσκαλεί μέλη και φίλους να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στο πλευρό των ηρωικών απεργών χαλυβουργών. Είμαστε περήφανοι γιατί, μαζί με τη σκληρά δοκιμαζόμενη εργατική τάξη της χώρας μας, που έκανε δική της υπόθεση αυτό την απεργία, συμβάλαμε κι εμείς, με τις μικρές μας δυνάμεις, στη συνέχιση του σκληρού αυτού αγώνα.


Όχι μόνο με την προσωπική παρουσία και προσφορά αλλά και με την πρωτοβουλία που πήραμε να κάνουμε γνωστό αυτό τον αγώνα έξω από τα σύνορα της χώρας μας, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος Γάλλων εργατών να προσφέρουν από το υστέρημά τους για να στηρίξουν αυτή την τόσο σημαντική για τους Έλληνες εργάτες απεργία.


Σήμερα, που η αντιλαϊκή πολιτική εντείνεται, που βάρβαρα μέτρα παίρνονται στις πλάτες των ‘Ελλήνων εργατών για να σωθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων, που ολόκληρος ο ελληνικός λαός υποφέρει  από την αυξανόμενη ανεργία, την ανέχεια, την αφαίρεση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων του, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να βαδίσουμε όλοι μαζί στα βήματα των αγωνιστών όλου του κόσμου έτσι που η φετινή Πρωτομαγιά να γίνει η απαρχή νέων, νικηφόρων αγώνων. Ώσπου ο λαός μας να γίνει αφέντης στον τόπο του χωρίς ξένους και ντόπιους προστάτες.     


 

                                                                                  Αθήνα, 27 Απρίλη 2012


< Προηγούμενα   Επόμενα >