Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό – Όχι στο νέο έγκλημα Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ – Δράση ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζεται στην περιοχή», φορείς του λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος, όπως ΕΕΔΥΕ-ΕΕΔΔΑ-ΟΓΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ, καθώς και εκπρόσωποι της παλαιστινιακής παροικίας στην Αθήνα,  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία διαμαρτυρόμενοι για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 160 ανθρώπους, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιών, αλλά και τη συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλα κράτη της περιοχής, που στηρίζουν πολύπλευρα τα εγκλήματα του Ισραήλ και καταδίκασαν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που υπογράφουν στρατιωτικές και άλλες συνεργασίες με το Ισραήλ. Κατήγγειλαν, τέλος, τις επεμβάσεις που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές  ενάντια στους λαούς της Συρίας και του Ιράν με πρόσχημα υπαρκτά και αντικειμενικά προβλήματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισραηλινή πρεσβεία παρέμεινε ερμητικά κλειστή για τους συγκεντρωμένους και δεν δέχτηκε ούτε να τους παραδώσει το καταδικαστικό ψήφισμα αντιπροσωπεία των παρεβρισκομένων.

28/11/2012 


 ΨΗΦΙΣΜΑ

Όλοι εμείς, εκπρόσωποι από αγωνιστικούς φορείς του ελληνικού αντιιμπεριαλιστικού-εργατικού-φιλειρηνικού κινήματος, που βρεθήκαμε σήμερα Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012, στις 12 το μεσημέρι στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, για να καταδικάσουμε τα νέα εγκλήματα του Ισραήλ και να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό λαό, τονίζουμε:

Τέρμα στην ισραηλινή ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.


Καταδικάζουμε
το νέο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 160 ανθρώπους, ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά.

Είμαστε σε επαγρύπνηση
γιατί γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε και έχει άμεση σχέση με τις επεμβάσεις που προωθούνται στην περιοχή σε βάρος των λαών του Ιράν και της Συρίας.

Στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής
στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ καθώς και άλλων κρατών της περιοχής που στήριξαν πολύπλευρα το Ισραήλ στο εγκληματικό του έργο.

Καταδικάζουμε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που επιβάλλουν τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και όσους που την ίδια στιγμή εμφανίζονται ως “υποστηρικτές των συμφερόντων των λαών”, συναντιούνται παράλληλα, πίσω από την πλάτη τους, με τον Ισραηλινό Πρόεδρο, Πέρεζ. 

Απαιτούμε
τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και του εποικισμού, την αποχώρηση όλων των εποίκων από τα κατεχόμενα εδάφη, την κατεδάφιση του τείχους της ντροπής  και τον τερματισμό του αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Απαιτούμε
την άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ, την επιστροφή των προσφύγων.

Απαιτούμε
, επίσης, τον τερματισμό της ελληνοισραηλινής στρατιωτικής συμφωνίας.


Εκφράζουμε
την συμπαράσταση μας στο λαό της Παλαιστίνης  που αγωνίζεται για βιώσιμο και κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
 ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ-ΕΕ
 ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:
  • Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)
  • Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)                                  
  • Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)
  • Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
  • Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ)
  • Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (Π.Α.Σ.ΕΒΕ)   

    

< Προηγούμενα   Επόμενα >