Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)  καταγγέλλει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας την Παρασκευή και το Σάββατο, 4 και 5 Μάη.

Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μπαίνουν σε εφαρμογή τα σχέδια των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ για να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους στους λαούς της περιοχής και να καταληστέψουν τους ενεργειακούς πόρους τους. Σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή για να τρομοκρατήσουν τους λαούς. Συνεργούς έχουν τις αστικές τάξεις και αραβικών χωρών που αποτελούν το δεξί χέρι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. 

Η ιμπεριαλιστική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας και του Ιράν ετοιμάζεται πυρετωδώς. Ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι υπαρκτός.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Πρέπει να αποτρέψουμε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στην περιοχή.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας πρώτα και κύρια στο λαό της Συρίας, αλλά και στους λαούς της περιοχής και καλούμε τον ελληνικό λαό να απαιτήσει με αποφασιστικότητα το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας και την ακύρωση κάθε στρατιωτικής συμφωνίας με το Ισραήλ.

 

Αθήνα, 9 Μάη 2013