Γλώσσα:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Γ.Σ. 17-6-2014

Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2014 καταδικάζει την κλιμακούμενη βία που ασκείται τις τελευταίες μέρες στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, με πρόσχημα την εξαφάνιση τριών νέων Ισραηλινών, και είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα το θάνατο ενός 19χρονου Παλαιστίνιου και το σοβαρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων, καθώς και εκτεταμένες συλλήψεις.

 

Οι επιθέσεις, οι συλλήψεις, η φυλάκιση χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, η συνεχιζόμενη κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων, η επέκταση των εποικισμών, ο εδώ και 7 χρόνια αποκλεισμός της Γάζας δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόθεση από την πλευρά του Ισραήλ για να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Αντίθετα, δημιουργείται μια ακόμα μεγαλύτερη ένταση σε μια χρονική στιγμή που γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια νέα ενωτική παλαιστινιακή κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε τη στάση των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στηρίζουν με όλους τους τρόπους την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης και την ελληνική κυβέρνηση που εξακολουθεί να κλείνει συμφωνίες, στρατιωτικές και εμπορικές, με το Ισραήλ.

 

Απαιτούμε:

 

·         Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων Παλαιστινίων και όλων των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές

·         Τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη

·         Τον χωρίς όρους τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας

·         Το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στον τόπο τους

 

 

Για μια Παλαιστίνη ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ειρηνική, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

 

Αθήνα, 17-6-2014   

 

< Προηγούμενα   Επόμενα >