Γλώσσα:
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Εκδήλωση αλληλεγγύης με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δράμα του παλαιστινιακού λαού», που διοργάνωσαν η ΕΕΔΔΑ και η ΕΕΔΥΕ πραγματοποιήθηκε στις 15 του Μάρτη 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, στην Πλατεία Βικτωρίας. Ομιλητές ήταν ο Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, και ο Πρέσβης επί τιμή και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Θέμος Στοφορόπουλος. 

 


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο που παραχώρησε η Πρεσβεία της Παλαιστίνης, ένα οδοιπορικό  στις ταλαιπωρίες που πέρασε και περνάει ο παλαιστινιακός λαός. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης που έκανε μια ανασκόπηση στην ιστορία του παλαιστινιακού προβλήματος και στα σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα καθημερινά. Ο Θέμος Στοφορόπουλος στην ομιλία του εξήγησε πώς δημιουργήθηκε το παλαιστινιακό και πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.


Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκε το παρακάτω Ψήφισμα, που οι παραβρισκόμενοι δέχτηκαν με χειροκροτήματα.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν σήμερα,15-3-2016 , η  Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δράμα του παλαιστινιακού λαού», απευθύνουμε στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα της Βουλής, στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, το ακόλουθο ψήφισμα:

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα της κατοχής, των διώξεων Παλαιστίνιων αγωνιστών, των δολοφονιών ακόμα και παιδιών, των κατεδαφίσεων σπιτιών, της αυθαίρετης κράτησης στις φυλακές και άλλων πράξεων κρατικής βίας, τρομοκρατίας και καταστολής από το κράτος του Ισραήλ.

Στιγματίζουμε την απύθμενη υποκρισία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτω από τις «φτερούγες» των οποίων συντελούνται τα εγκλήματα με θύμα τον αγωνιζόμενο ηρωικό λαό της Παλαιστίνης. Δεν είναι στην ίδια μοίρα ο θύτης με το θύμα. Άλλο τρομοκράτης κι άλλο το θύμα της τρομοκρατίας. Τρομοκράτης δεν είναι οι Παλαιστίνιοι, είναι το κράτος–δολοφόνος του Ισραήλ.

Βαριά είναι η ευθύνη της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ που στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής για συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο, το έχει αναγορεύσει σε φίλο και σύμμαχο.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι πράξεις βίας, οι δολοφονίες Παλαιστινίων, να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις σπιτιών, οι εποικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο κράτος του Ισραήλ , στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να υποστηρίξει στους διεθνείς οργανισμούς τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Να ακυρωθούν όλα τα στρατιωτικά γυμνάσια κι όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Αθήνα, 15 Μάρτη 2016< Προηγούμενα   Επόμενα >